SON DAKİKA
Hava Durumu

İktidarın derdi mangalda kül bırakmamak!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2020 00:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 00:56

Kadın ve iktidar

Ankara'da Selma Tetik, 10 yıllık eşi Veysel Tetik tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü.

Muğla'da 24 yaşındaki Zeynep Şenpınar, erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından önce şiddete uğradı, ardından ekmek bıçağıyla göğsünden bıçaklanarak öldürüldü.

Manisa'da 17 yaşındaki Ceren Kultaş, bir benzin istasyonunda maskeli saldırgan Şükrü Şimşek tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Birçok suçtan sabıkası bulunan Şimşek, Ceren'i aralarında husumet olduğu S.K. isimli birine benzettiği için 'yanlışlıkla' öldürdüğünü ileri sürdü.

Edirne'de 61 yaşındaki Fatma Günay, uyuşturucu bağımlısı oğlu Aykut Günay tarafından taşla defalarca başına vurulduktan sonra döner bıçağıyla başı kesilerek öldürüldü.

Manisa'da evinden işe gitmek üzere çıkan 22 yaşındaki Gülnur K, eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Yusuf A. tarafından pompalı tüfekle 5 el ateş edilerek öldürüldü.

Kırıkkale'de Emine Bulut, Aydın'da Merve Kotan, Bursa'da Tülin Beygirci, Çanakkale'de Fatma K., Gaziantep'te 9 yaşında baba dayağından ölen Ceylan Aslan... Her geçen gün uzuyor. Baba, koca, sevgili, oğul, tanıdık ya da tanımadık namlunun, bıçağın, tekmenin ucunda olan kadınlar...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Mart 2020'de 29 kadının öldürüldüğünü, 9 kadının da şüpheli şekilde ölü bulunduğunu açıkladı. Platform, Nisan 2020'de 20 kadının öldürüldüğünü, 20 kadının da şüpheli şekilde ölü bulunduğunu, cinsel şiddet ve çocuk istismarının devam ettiğini kamuoyu ile paylaştı.

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'de aile içi ve kadına yönelik şiddetin azaldığını ileri sürüyor.

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, Zeynep Şenpınar'ın öldürülmesiyle ilgili "Hikâye aynı, özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Vermek istediğim mesaj; son dönemlerde yaşanan özellikle genç kadın ölümlerinin genelde gayrimeşru ilişkilerle kurulan hayatlarda olduğu" yorumunda bulunuyor.

Evet, hikaye aynı! Kadınlar hayatta kalmaya çalışırken, siyasi akılsızlık vahşetin fitilini ateşliyor. Hikaye aynı, kadınlar 'özgürlükleri' için mücadele etmek zorunda bırakılırken, siyasi akılsızlık öldürülmenin bedelini yine kadına yüklüyor.

Çünkü iktidarın derdi kadınların özgürlüklerine gem vurmak! İktidarın derdi sapkınlığı erkeklerden alıp kadının üzerine atmak!

Çöp tenekelerinde bebeklerin bulunduğu bir ülkede iktidarın derdi 'ahlak' borazanlığı yapmak! İktidarın derdi; mangalda kül bırakmamak...

Ekonomi ve iktidar

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi 11 Mart-10 Mayıs tarihleri arasında en az 128 işçinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtiyor.

İşten çıkarılmaların yasaklandığı 3 ay bittikten sonra zaten hep kalibresi yukarı doğru olan işsizlik oranının üzerine eklenecek sayılar.

Çiftçinin tarlada kalan ürünü, pazarda vatandaşın cebini deliyor.

Marketin önünden geçmeye korkarken okunmayan faturalara attığımız bakışlar.

Sadık Albayrak'ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olmaktan onur duyan Bakan Albayrak, dünyada birçok ülke pandemi nedeniyle ciddi daralma yaşayacakken, "Yılın ikinci yarısında Türkiye'nin pozitif ayrılacağı 2020 yılını öngörüyoruz" diyor.

Ekonomiden damadın anladığı kadar anlasaydım onur duyardım ben de!

Çünkü iktidarın derdi yoksullaşan toplumu yok saymak!

İktidarın derdi mangalda kül bırakmamak!

Meslek kuruluşları ve iktidar

Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesinde eşcinsellere yönelik sözleri eleştirmesiyle gündeme geldi esnaf odaları ve meslek kuruluşlarının seçim sistemi.

Demokrasi, ey demokrasi...

Meclis açılınca meslek kuruluşlarındaki 'oligarşik!' yönetimi değiştirmek iktidarın ilk işi. Rahatsız ediyor iktidarı meslek kuruluşlarının örgütlü sesi.

Çünkü iktidarın derdi farklı sesler duymamak, tek tipleştirmek!

İktidarın derdi mangalda kül bırakmamak!

Tarih dersi!

Son günlerin iki kelimesi; darbe ve demokrasi. Kullanıldıkça eskiyor kelimeler.

Bildirisini Alparslan Türkeş'in okuduğu 27 Mayıs darbesinin 60'ıncı yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifakı MHP lider Bahçeli ile birlikte yeşil görünümlü Yassıada'dan dönüşen bina görünümlü 'Yaslıada'ya ziyarette bulundular.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışında darbeleri bir kez daha kınayarak, idam edilen siyaset adamlarına ve darbe destekçisi Türkeş'e rahmet okudular.

Tarihi bilmek gerek! "Tarihi değiştiremeyiz ama doğru yorumlanmasını sağlamak için tarihin hatırlanma biçimini değiştirmek elimizdedir." diyor Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi tarihi çok iyi bilin gençler fakat size hatırlatılması istenen biçimiyle değil, gerçeğiyle, yaşanılan neyse onunla bilin. Televizyon dizilerinden, fesli delilerden öğretilmeye çalışılan tarihi değil, o tarihi yaşayan kişilerin yazdıklarından okuyarak bilin.

Çünkü iktidarın derdi kendi çıkarlarına uyan tarihi yazmak!

İktidarın derdi mangalda kül bırakmamak!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.