SON DAKİKA
Hava Durumu

Çarklar dönsün, ekonomimiz yeter!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2020 10:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2020 10:56

- Bakanım dolar yükseliyor!

- Dolarla mı maaş alıyorsunuz?

- Bakanım dolar yükseliyor!

- Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz.

- Bakanım dolar yine yükseliyor!

- Sanayi üretimindeki artış ile ilgili OECD'de 1'inci, dünyada 2'nciyiz.

- Bakanım dolar yükselmeye devam ediyor!

- Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum.

Bir gece yarısı Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine Naci Ağbal atandı.

Hemen ertesi günün akşamında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istifa mektubunu instagramdan paylaştı, "At izi it izine karıştı. Allah sonumuzu hayreylesin" diyerek kayıplara karıştı. O günden bu yana Berat Albayrak'ın ne sesi, ne soluğu çıktı, ne de kendisini gören oldu. Koskoca bir bakan Cumhurbaşkanının damadı, adeta buhar olup uçtu!

Görevden 'affını' isteyen Berat Albayrak'ın yerine iki gün sonra gelen Lütfi Elvan, 'ekonomi politikalarının esasının, büyüme ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun, şeffaf, öngörülebilir, hesap verebilir politikaların tasarımı ve uygulanmasının sağlanması' olduğuna dikkat çekerek göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomideki yeni dönem açıklamaları ile birlikte ekonomimiz büyümeye devam etti! Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere destek bile vereceklerini açıkladı.

İktidarın sürekli şahlanan ekonomisinin halktaki karşılığının ne olduğunu, 6 lirasıyla intihar eden öğretmen ve 'Açız aç' diyerek kendini yakan adam örnekleriyle seyretmiştik. Salgın döneminde ise güçlü ekonomimizi 'çarklar dönsün' denilen fabrikalarda ve hastanelerde görüyoruz.

Vaka sayılarının çığ gibi büyüdüğü her gün fabrika işçileri ölüyor. Sağlık çalışanları her gün ölmeye devam ediyor. 25 Mart'tan itibaren 89'u hekim olmak üzere 219 sağlık çalışanı korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

8 aydır vaka sayılarını saklayan Sağlık Bakanlığı Dünya Sağlık Örgütü'nün baskısı ile 25 Kasım'da ilk kez vaka sayılarını açıkladı. Bakanlık, sağlık emekçilerinin 'gerçek vaka sayılarını açıklayın' seslerini 8 aydır duymadı, sağlık emekçilerinin Kovid-19'un meslek hastalığı olması talebine hiç oralı olmadı!

Bursa Tabip Odası Başkanı, aylardır İl Hıfzıssıhha ve İl Pandemi Kurullarında yer alma isteklerini dile getiriyor, ama nafile.

Muhalefet partileri tarafından şehir içinde kapatılan kamu hastanelerinin yeniden açılması ve inşaat halindeki Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin bitirilip hizmete girmesi için defalarca çağrıda bulunuldu.

Hastane önünde test yaptırmak için bekleyenlere, yoğun bakımlarda yer olmadığı için normal servislerde tedavi edilmeye çalışılan hastalara, aydan aya artan ölüm sayılarına şahitlik ettik.

Bursa'ya dair tek sayı açıklamayan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi hiç oralı olmadı!

Çarklar dönsün! Belediyemiz kentin tanıtımı için(!) televizyon programlarına para akıtmaya ve Kültürpark'ın içindeki minik Millet Bahçesi'ni büyütme hizmetine devam ediyor. Çarklar dönsün! Göller kururken, nehirlerden kirli sular akarken, yeşil alanlar yerini maden ocaklarına bırakırken kentte sanayi yatırımları artmaya devam ediyor.

Çarklar dönerken halkın ve sağlıkçıların sağlığını 'büyüyen' ekonomimiz nasıl olsa korur!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.