SON DAKİKA
Hava Durumu

Bizim yaşamaya ihtiyacımız var

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2016 10:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 10:59

Siyasi liderler, çeşitli kuruluşlar, ünlü oyuncular ve bütün vatandaşlar terörü lanetledi, hayatlarını kaybeden insanları saygıyla andı.

Kimisi tesadüfen oradan geçiyordu, kimisi eğlenmeye gitmişti ve polislerimiz görevlerinin başındaydı. Ölümün artık yatakta değil, ensemizde nefes alış verişini duyan hayatta kalan bizler, hırsların savaşında başkalarının kararıyla hayatları son bulan 44 canın hikâyelerini izledik.

Babalarının resmini öpen çocukları, atanamadığı için öğretmenlik hayallerinden vazgeçip polislik mesleğini yapan evladı, 6 aylık ikiz bebeğiyle eşinin acısını yaşayan kadını, bir babanın isyanını...

"Bu kadar ucuz bu kadar basit... Ben istemiyorum oğlum şehit olsun! Oğlum katledildi"

Bu kadar ucuz mu hayatlarımız? Bu kadar tesadüfi mi aldığımız nefes? Bizim şehitlere ihtiyacımız yok. Bizim yaşamaya, insanı yaşatmaya ihtiyacımız var. Şeyh Edebali ne demişti Osman Gazi'ye nasihat ederken; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın."

44 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyı TAK üstlendi. 'Basına ve Kamuoyuna' başlığı altında internet sitesinden açıklama yaptılar. Çoğumuz ismen biliriz, derinini bilmeyiz. Kendilerini 'Kürdistan Özgürlük Şahinleri' olarak tanımlayan örgüt, açıklamasında Ş. Tİrej İntikam Timinin bombalı saldırı eylemini gerçekleştirdiğini yazıyor.

Kimden alınan intikam? Bu insanlar size nasıl bir kötülük yaptı ki intikam bu kadar acı?

"Türk Halkı TAK'ın direkt hedefi değildir." diyerek devam ettikleri açıklamalarına Türkiye'de yaşayan bütün insanların dikkat etmesi gereken bir cümleyle hedeflerini açıkça beyan ediyorlar.

"Başkan Apo'nun tutsaklığı devam ederken, TC-AKP faşizmi Kürdistan'da her gün analara işkence yaparken, genç kızların cenazeleriyle oynarken, çocukları katlederken Türkiye'de rahat bir yaşamın sürdürülebileceği beklenmemelidir. Türkiye Halklarının bu faşizme artık dur demesi gerekmektedir. Çünkü bu kaostan sadece AKP faşizmi sorumludur."

"Faşizm ya kendi eliyle ipini çekecek, ya da biz onu döktüğü kanda boğacağız." diyerek yapacakları yeni eylemlerin haberini verirken "Kürt Halkı rahat olsun; bu korkunç savaşın kazananı biz olacağız!" sözleriyle açıklamalarına son veriyorlar.

Bizim faşizmi kan dökerek bitirmeye ihtiyacımız yok. Bizim eğitimle, bilimle ve ilimle kör kuyulara saplanmış düşünceleri aydınlığa çıkarmaya ihtiyacımız var. Bizim yaşamaya, yaşatmaya ihtiyacımız var.

Ölümün Türk ya da Kürt ayırmadığı bu kaosta bütün halk isyan ediyor. Eylemleri gerçekleştirenlerin hedeflerini bu kadar aşikâr söylediği kişileştirilmiş bu savaştan bihaber hayalleriyle, sevdikleriyle yaşayan insanların canı yanıyor.

Vatansever, milletsever AKP'nin kurucusu olan Cumhurbaşkanı, bu sorumluluğu üzerine alıp, partili cumhurbaşkanlığı sistemini ve sarayını bir kenara bırakıp kendine sakince bir hayat kurması gerektiğinin farkında olmalı. Yoksa bu kişiselleştirilmiş savaşa Türkiye'yi sürükleyip daha çok insanın canının yanmasına mı sebep olacak? 

Bizim kazanmaya ya da kaybetmeye ihtiyacımız yok. Bizim yaşamaya ihtiyacımız var.

@pelinak08

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.