SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayramlık ağzımız

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 04:49

Her gün bu soruyu sorsam da cevabını çevrede, düşüncede, duygularda, insanlarda, haberlerde arasam da bulamıyorum. Ölüm, ecelle güzel.

20 Temmuz'da Şanlıurfa'da kınadık. 10 Ekim'de, 17 Şubat'ta, 13 Mart'ta Ankara'da kınadık. 12 Ocak'ta, 19 Mart'ta, 7 Haziran'da İstanbul'da kınadık. Diyarbakır'da, Bursa'da, Hakkâri'de, Mardin'de kınadık.

Ve yine 28 Haziran'da İstanbul'da kınadık. Sadece Türkiye'de değil 13 Kasım'da Paris'te, 22 Mart'ta Brüksel'de kınadık. Sadece batıda değil, doğuda Lübnan'da, Yemen'de, Bağdat'ta, Libya'da, Afganistan'da, Somali'de, Nijerya'da, Pakistan'da kınadık. Kınadık mı? Biz bu sene terörü fena çok kınadık. "Neden?" sorusunu herkes sormuştur elbette. Neden bu saldırılar? Ne için, kimin için?

Ne kadar çok ismi var vahşetin. Ne kadar derin geçmişi var? Dünyayı saran bu korkunun ne kadar gücü var? Ama bir tanımı var her yerde karşımıza çıkan. Terör veya terörizm; siyasal, dinsel, ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla korkutma, yıldırma ve her türlü şiddeti kullanma yolu. Hangi siyasi hedef bu kadar alçakça olabilir? Hangi dinsel hedef bu kadar kötümser olabilir? Hangi ekonomik hedef bu kadar değer taşıyabilir? Hangi ideolojinin kuklalarına yem oluyor binlerce yürek? Binlerce beyin nasıl tek bir işkencede hapsoluyor? Çalıntı hayatları yaşayan bedenler tek bir hareketle nasıl bitiyor?

Savaş, barış getirmiyor; yıkım getiriyor. Silahlar özgürlük getirmiyor; ölüm getiriyor. En güzel mücadele eğitimdir. İnsanlar bunu bildiği halde neden savaşmayı arzuluyor?

Kör kuyularda saklanmış insanlık, en büyük şahanesi kendi doğası, en büyük vahameti kendi kibri. Dünyanın her yerine serpilmiş milyonlarca renkli, şekilli, kokulu çiçek; kör beynin saplantısından göremeyen gözler var. Ne var arkasında, kim var? Bu dünyada bir tek Yaradan'ın alacağı var.

Açtık bayramlık ağzımızı kınadık, lanetledik, küfürler ettik, ağladık. Sorduk cevapsız sorularımızı. Sustuk. Artık bayramımızı, tatilimizi bol şekerle geçirebiliriz, bir sonraki korkunun yurdunu, zamanını, insanını bekleyerek. Ya çemberin içinde kalırsak!

@pelinak08

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.