SON DAKİKA
Hava Durumu

23 Haziran, yalnızca İstanbul seçimi olmaktan çıktı; neden?

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2019 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 00:08

Çünkü, 

YSK kararıyla seçim bir "yerel seçim" olma vasfından çıktı, "bir seçimle" ortaya çıkan halk iradesine saygı gösterilip gösterilmeyeceğinin, egemenliğin kayıtsız şartsız halkta olup olmadığının anlaşılacağı bir seçime dönüştü.

Çünkü,

Halkın iradesiyle iktidarın değiştirilip değiştirilemeyeceğinin, son bir sağlamasına dönüştü.

Çünkü,

"Biz bu ülkeyi hak, hukuk, adalet olmadan da yönetiriz" zihniyetinin kabul edilip edilmeyeceğinin anlaşılmasının testine dönüştü.

Çünkü,

Bu seçim,"Biz ne yaparsak yapalım, bu halk her şeyi kabullenir, her şeyi sindirir" nobranlığının gerçek olup olmadığının anlaşılacağı bir oylamaya dönüştü.

Çünkü,

Bu seçim, halkın üç beş insanın rantını mı koruyacağını yoksa kendi çıkarlarını mı koruyacağının anlaşılacağı bir teste dönüştü.

Çünkü,

Bu seçim, ülkenin ekonomik krize, yoksulluğa, ranta dayalı bir menfaat ekonomisine mi teslim olacağının, yoksa hak, hukuk, eşitlik, adalete dayalı yeni bir ekonomik sisteme geçiş fırsatının olup olmadığının anlaşılacağı bir teste dönüştü. 

Çünkü,

Karamsarlığın, yılgınlığın, umutsuzluğun, kara bulutların ülkenin üzerine "sineceğinin" mi, yoksa "silinip atılacağının", yeniden umutlu, güvenli geleceğe dönüş imkanının olup olmadığının anlaşılacağı bir teste dönüştü.

Çünkü,

Bu seçim, Türkiye'nin dünyadan soyutlanarak içe kapanan, yalnızlaşan bir ülke mi, yoksa dünyaya açılan, uluslararası toplumda saygı gören bir ülke mi olacağının testine dönüştü.

Çünkü,

Bu seçim, halkın baskı ve zorla sindirilip sindirilemeyeceğinin ya da bizzat kendi eliyle gerçek demokrasisini inşa edip etme imkanının olup olmadığının anlaşılacağı bir teste dönüştü.

Çünkü,

Bu seçim, ülkenin "otoriter" bir rejime teslim mi olacağı yoksa özgür, çoğulcu bir sisteme geri dönüp dönme şansının olup olmadığının anlaşılacağı bir oylamaya dönüştü.

Çünkü,

"Bu seçim"sıradan bir seçim olmanın çoktan ötesine geçti. 

Çünkü,

Bu seçim, karanlığa karşı aydınlığın, karamsarlığa karşı umudun, yoksulluğa karşı refahın, korkuya karşı cesaretin, esarete karşı özgürlüğün, "tek adama" karşı 82 milyonun seçimine dönüştü...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.