SON DAKİKA
Hava Durumu

Spor kamuoyu...

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2013 14:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2013 14:07

Göreceğiz...

Kentin gündemi, akşamdan sabaha değişim gösterebilir bu coğrafyada.

Alıştırmayı denerler hep birlikte.

Öyle ki; çok kısa bir süreçte farklı fikirler, anlık hisler ile açıklanıp, pirincin ayıklanacak taşı, çileden çıkartabilir insanı.

Uğraş dur, başka işin yok gibi...

BİTMEYEN STADYUM HİKAYESİ

Nedir bu hırs? Anlaşılır gibi değil.

Altı yıl içerisinde, altı kez fikir değiştirip, kentin sabrını sınamak da neyin nesi?

Bireysel düşünce, koca bir kenti esir alabilir mi? Sanmıyorum!

İki bin yedi  yılından bu güne, Atatürk Stadyumu ve çevresi ile ilgili hiçbir öngörü/nüz doğru çıkmamışken, el yordamıyla 'yeni stad bittiği gün, yıkıp meydan yapacağız' fikrinin alt yapısı, nedir?

Bilen var mı? Sanmıyorum!

Tarihi Kent dokusunu her platformda öne çıkartmayı marifet saymak iyi güzel de, kentin hafızasını silmek için didinmek, nasıl bir paradoks?

Sahi; hangi hakla ve neden yıkacaksınız Atatürk'ün stadyumunu ? Babanızın mülkü mü ?

Yerine koymayı arzu ettiğiniz meydanın(?) çalışması mı var ? Yoksa; ki yok. 'Hele yıkalım da, yaparız bir şeyler' merakı, bu kenti çıkmaza iter, beyler...

BİZ DEMEDİK, SİZ DEDİNİZ !

Ne dediniz ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe AS TV canlı yayınında şöyle buyurdu, ertesi gün de gazetede sür manşet:

-         Anıtlar Kurulu'na tescil ettirdik. Atatürk Stadyumu'nu kimse yıkamaz. Bursa'nın iki tane stadyumu olacak...(7 Nisan 2010)

Ve daha birkaç ay önce, BASKF ve taban birliklerini kabul eden Vali Şahabettin Harput, görüşlerini şöyle aktardı :

-         Bana sorarsanız Atatürk Stadı yıkılmamalı. Olimpiyatlara ya da uluslararası organizasyonlara talip olabilmek için, bir ilde birkaç stadın olması, büyük avantaj. (5 Aralık 2012)

Memleket; selametini akil insanların sırtına bırakmışken, bu kentin hangi akil insanını dikkate alıp 'siz bu konuda ne diyorsunuz' dedi büyük/şehirin yöneticileri?

İki; bir rakamından büyük ise; hangi akademik oda, hangi sivil toplum örgütü ile ortak çalışıldı da, meydana tüy kondurmak asıl görevi oldu?

ATATÜRK STADYUMU YIKILAMAZ!

Bursa kent bilincine verdiği katkı ve çözüm önerileriyle dikkat çeken, siyasetin hiç-bir dar sokağına girmeyen SİVİLAY, kamuoyunun dikkatini çekmek için sportif ve de demokratik bir imza kampanyası başlattı bile...

Özetle; kamuoyunu Atatürk Stadyumu'na sahip çıkmaya davet edip 'yıkılamaz' içerikli imza ve yorumları biriktiriyor. Daha ilk günden destek bin kişiye ulaşmış...

Çözüm önerileri de kulağa öyle hoş geliyor ki, imza etmeden olmaz.

-         Yıkmasak da koruyup geliştirsek : Uluslararası bir mimari tasarım yarışması ile bölge bir bütün olarak yeniden ele alınsın. Garabet gecekondu ilaveleri kaldırılıp, aslına dönülsün. Kültür Park ve çevresi ile uyumlu, yurttaşını kucaklayan, okullar ve amatör ve hatta uluslararası sporların da yapıldığı, konserlerin, bayramların kutlandığı, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi olarak hizmet vermeye devam etsin.

'Yıkalım meydan yapalım' açıklamasına göre, on kat daha içerik yüklü bir öneri bu. Ve belki de, dünyanın ilgisini çekebilecek bir cazibe merkezine de dönüşebilir bu bölge.  Çünkü; iki rakamı, her zaman bir rakamından daha büyüktür. Var mı itirazı olan? 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.