SON DAKİKA
Hava Durumu

Kalp krizi gibi...

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2022 01:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2022 01:02

Basketbol Süper Ligi’nde Bursa temsilcilerinden Frutti Extra Bursaspor tribünlere bunu hep yapıyor. Hop oturup, hop kalkıyoruz. Coşkumuz eksik değil, hem keyiften hem korkudan adrenalin tavan. Evde oturup maça gelemeyenler çok şey kaçırıyor, çoook !

***
Klasik beşliyle başladı ekip maça ve daha ilk çeyrekte, oturduğumuz yerden ahkam kesip ‘kolay lokma’ dedik. İlk çeyrek sadece 4 sayı fark ile kapanmış olmasına karşın, isteksiz ve bir o kadar oyuncu seçiminde dengesiz bir Bahçeşehir gördük nitekim. (Son çeyrekte yanıldığımı anladım.)

İkinci çeyrekte, günün oyuncusu olacağını belli eden Onuralp, 10 sayılık bir katkı koydu ki; soyunma odasına Bursaspor 12 sayılık bir farkla gitmeyi başardı.(40-28)

***
Salona daha diri dönen yeşil beyazlılar, üçüncü çeyreği de önde kapamasını bilerek 65-54’lük bir skor elde etmeyi bildi.  Elbette duygusal düşünüyor-görüyor olabiliriz; ancak hakemlerin zamanında veremediği kararlar, gerginliği giderek artırdı. Nitekim, inanılmaz bir son çeyrek izledik. Daha önce bu kadar çok ve üstelik uzun süreli video izlenerek karar verildiğini görmemiştim doğrusu.

Bize göre, Hayes'in hücum süresini bitiren düdükten saliseler önce attığı basket, video inceleme sonrasında ne yazık ki geçerli sayılmadı. Neredeyse her kritik hareket, video incelemesiyle karara bağlanırken; Bahçeşehir kenar yönetiminin anlaşılmaz tahrikleri, tribünleri ayağa kaldırmaya yetti. İyi ki zamanında yapılan engellemeler ile tatsız olaylar gelişmedi.

***

Son çeyrekte sahneye çıkan ve gözden kaçırılan-tutulamayan Dekker; her pozisyonda sayı üretmeyi başaran bir isim olarak Bühçeşehir’i ateşledi. Öyle ki; fark bir anda 2 sayıya kadar iniverdi. (77-75)

Basketbolun güzelliği ve acımasızlığı bu olsa gerek. Futbolda olduğu gibi, asla skorun üstüne yatamıyor; her saniyesi inanılmaz yüksek bir tempoda süren mücadeleyi ‘kazandık’ düşüncesinden, bir anda ‘acaba’ korkusuna girebiliyorsunuz. Üstelik, kazandığınız serbest atışlarda teklemek, ecel terlerine neden oluyor.

***

Günü 30 sayı ile kapayan Onuralp Bitim; 26 saniye kala 5.faulünü alıp çıktı… Maç sürüyor; 79-78 öndesiniz, 2 serbest atıştan ne yazık ki bir sayı kazanıyor yeşil beyazlılar. Bitime sadece 5,6 saniye var ve hücum hakkı Bahçeşehir’de. Kesin üçlük deneyip, maçı almak isteyecekler. Smith ile buluşturulan topa, son anda Andrews’in şık şapkası, maçın sonucunu belirledi: Frutti Extra Bursaspor 80 Bahçeşehir Koleji 78

Yazının başlığına dönersem eğer; haklı olduğum, maç sonrası röportajında Dusan Alimpijevic’in ifadesinde de var: Maç bizim için kalp krizi gibi geçti.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.