SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl voleybolu ışık saçtı

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2013 10:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 10:46

Bir başka anlatım ile erim noktasını, ekibin (takımın değil) tam olarak bilmesi, anlaması, beraberinde başarıyı getirebilir.

Ama yetmez.

Bunlar sadece söz/den ibarettir çünkü. Gerekli oluşumlar sağlanamazsa, istediğin hedefi koy önüne, ulaşabilme şansı(?) bilmem kaçta bir kadar düşük olacak, kesin.

***

İnegöl Belediyespor'un voleybol liginde elde ettiği başarıya gelmezden önce, birkaç tespiti örnekler ile yazmam gerek. Aksi halde, İnegöl'ün başarısı tam olarak anlaşılamaz...

Hedef/ler olmadan olağanüstü başarıların kazanılma şansı yoktur. (Bakınız İnegöl Belediyespor'un voleybol yapılanmasına; daha başlarken lige, ilk dört arasında yer almayı hedeflemişlerdi.)

İvme yakalandıktan sonra, beklentilerin yükselmesi kaçınılmazdır. Gerekli hamleleri yaparak, fırsatları değerlendirmek gerekir. Takım ruhu, işte bu süreçte 'ekip felsefesi' üzerine oturabilirse, başarı kaçınılmazdır. (Belediye/kulüp ve İnegöl camiası bir bütün olarak aynı hedefe kilitlendi, eldeki olanaklar ekibin lehine geliştirildi ve sonuç odaklı akılcı stratejik kazanımlar ile başarı geldi.)

***

Birim ne olursa olsun; ister spor, ister iş dünyası, ister siyaset, ister direnişler; fark etmez. Bünyede yer alanlar, yaptığı işi/eylemin/oyunun anlamlandıracak olması, birinci şart. Çünkü, büyük resmi görebilmek, verimliliği/başarıyı artıracaktır. (Benzer sonuçlar, spor dünyasının/siyasetin/eylemlerin her karesinde görülüyor. Kimler, o büyük resme/hedefe kilitlenmişse; bunu, yaşamanın bir anlamı olarak hissettiği anda, hedefe de bir adım yaklaşıyor...)

Günü kurtarmak; adı üzerinde işte; geleceği inşa edememektir...Burada akılcı/stratejik hamleler devreye girer ki, çıktığınız bir üst ligde kalıcı olmanızı sağlayabilir. Aksi halde, ligin asansör takımı olabilirsiniz. Nitekim örnekleri de çoktur. (İnegöl Belediyespor'u bu konuda kararlı görmek çok keyifli. İlçede sporcular ile, sonuç odaklı bir kültürü, uyumlu hale getirirken, Bursa'ya nazire yaparcasına 'erkekler voleybolda varız' diyor... Çocuk ve gençlere rol model olacakları kesin. Sanıyorum ki, aile-okul-kulüp işlevi, yüzlerce yetenekli sporcu kardeşimizi, spor dünyasına taşıyacak...)

***

Son olarak, kısa bir özet daha yapmalıyım. Başarıya giden yolun formülü, basittir aslında :

-         İste/Planla/Uygula (Kontrol et/Değiştir) Uygula...Başarı kesindir.

Nitekim, başarılar günümüzde öyle sıradan/tesadüfen ve de sadece söylemler ile kazınılmıyor. Kazanılsa da kalıcı olmadıklarını hep gördük. Çağdaş/bilimsel spor anlayışın eserleri, ancak, başarıya yelken açabiliyor.

Ne diyelim ki daha, Bursa'ya haklı bir gurur yaşatan İnegöl Belediyespor erkek voleybol takımı, bu başarıyı hak etti, kazandı. Şimdi yapmaları gereken en önemli şey; yeni ve daha zorlu bir hedef koyarak, 1.Ligde başarılara abone olmak.

Az mı ?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.