SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor nerede?

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2014 12:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2014 12:54

Üstünde, komik takımlar/iller var :

- Kasımpaşa, Sivas, Eskişehir, Trabzon, Karabük ve Akhisar...

Dişe dokunur hiç kimse yani.

Ne yazık ki gerçek bu; 24 puan ve 10. sıra.

Gelinen noktada, ayrıntılı analiz yapmaya filan gerek var mı ? Bugünü görebilseydi eğer yöneticiler(?) çok daha rahat hareket edebilirlerdi. Ama, gel gör ki, düşler büyük olup, ön-görü dediğimiz vizyon güdük kalınca, bilinmeyen çıkmaz sokaklara girmek, an meselesi.

Zaten, yaşananlar da gösterge değil mi ?

Şimdi ahkam kesmek kolay; hiç abartmadan sözüm şu :

- Sıfır transfer ve alt yapı antrenörleri ile daha iyi sonuç alınabilir/di.

Biraz cesaret gerekiyordu, tabiî ki biraz da yukarıda sözüne ettiğim ön- görü/vizyon...

Yaşananları ortaya dökmenin, yeniden hatırlatmanın ne gereği var. Yaşadınız, canlı şahidisiniz ve karne de ortada işte.

İkinci yarı ve sezon sonu, uyumlu transfer yapılır da köklü karmaşalar olmaz ise, daha olumlu görünüyor.

İyimser miyim ? Hiç sanmam !

Daum süreci ve teknik ekibinin; takımı, ekip yapabilme şansı giderek artıyor. Sonrası, daha çok koşan, paylaşan ve de çoğalan bir Bursaspor.

Yeter artar...

ATATÜRK STADYUMU

Her zaman heyecanlandırır beni. Özellikle geldiğimiz noktada, her habere, her fısıltıya daha bir özen ile yaklaşıyorum. Biz gibi düşünen, binlerce Bursalı var, biliyoruz...

Atatürk Stadyumu, Atatürk Spor Sarayı, Atatürk Kapalı Yüzme ve Atatürk Lisesi; Belediye Meclisinden geçirilen karar ile yıkılacak/tı ya. Yerine de, sözüm ona, altı otopark olan, çıplak bir beton/mermer alan monte edilecek/ti...

Durmak yok; yık gitsin...

Kent belleği mi ? O ne ki ? Sivil mimari örneği olmuş, sit alanı ilan edilip, gururla 'kimse yıkamaz' diyenler dahi, bugün yok etmekte kararlı.

64 sene önce şehrin dışı sayılan bir bölgeye yapılan Atatürk Stadyumu...

Ve bunca yıl sonra, hiçbir ön-görü olmadan, mevcut yerden sadece 3 km mesafeye, üstelik şehrin merkezi sayılabilecek bir noktaya, 45 bin kişilik stadyum. Ne büyük vizyon ama...

Üç milyona koşar adım giden bu kente iki stadyum ancak yetecekken, şampiyonluk yaşanan bu stadyumu, inat uğruna yıkmaya kalkışmak, komik...

İşte bu noktada, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Necati Şahin'den, Bursasporlulara müjde gibi bir mesaj aldım :

- Atatürk Stadyumu ile ilgili hazırladığımız projenin ana kurgusu tamam. Son şeklini Bursalılar verecek. Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği olan kapalı tribün orijinal şekliyle korunacak. Şampiyon Bursaspor'un futbol oynadığı çim saha, kale direkleri dahil, olduğu gibi kalacak.

Bursaspor Müzesi için alanlar oluşturulacak. Burası, Spor ve Kültür Merkezi'ne dönüşerek, 24 saat halkımızın kullanımına sunulacak.

Çok söze ne hacet; aklın yolu bir. Yok etmek yerine; bu müthiş projeyi, merakla bekliyor ve destekliyoruz...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.