SON DAKİKA
Hava Durumu

Ah be Arif! Ne vardı bu kadar "hızlı" gitmeye?

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2019 12:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 12:13

Bir haftadır, Türkiye 20 yaş altında yarışan bayrak takımını izliyor, sevinç ve gururdan hop oturup hop kalkıyor...

Öyle ya bu delikanlılar, hem yeni Türkiye rekoru kırdı; hem de bu yılın en iyi Avrupa derecesine imza attı.

Ben gibi atletizmin içinden gelenler, bir kat daha hayranlıkla izledi o nefes kesen mücadeleyi.

Müthiş bir başarı...

4 x 400 metre bayrak yarışındaki derecemiz; 3 dakika 8 saniye 34 salise.

İsveç'in Boras kentindeki mücadelenin kahramanları; Oğuzhan Kaya, Kubilay Ençü, Berke Akçam ve İlyas Çanakçı... Yanlarındaki gücü ve emeği geçenleri tek tek yazmıyorum.

Ve şimdi siz soruyorsunuz ?

- Ne alaka ? Başlıkta yer alan; hızlı Arif kim ?

***

İşte sizi, bizi, hepimizi ilgilendiren hikayenin, acı-tatlı-hüzünlü-direniş dolu noktası burada kilitli.

Arif; bizim alt jenerasyondan genç bir yetenekti. Çok iyi 110 engel, 400 ve 400 engel koşardı. Sayısız Türkiye dereceleri vardı; komple bir sporcuydu aslında. Nitekim; bu konuda uzmandı. Çok çalışkan bir beden eğitimi öğretmeni de olmuş, genç yetenekleri keşfediyordu.

Bu mutlu fotoğrafın altına Berke şunları yazmış: Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım. Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Doğum günün kutlu olsun babacığım.

Eşi, atanamayan beden eğitimi öğretmenlerinden Gülşah da, 400 metre ve 400 metre engellide, Türkiye'nin ilk üçünde yer alan, başarılı bir atletizm geçmişine sahipti...

Sürekli -di'li geçmiş zaman kullandım; farkındayım.

Ve bir gün; o inanılmaz kalp krizi haberini aldık. Her zaman gülen yüzüyle bildiğimiz, kardeşimiz Arif Akçam, en uzun koşusuna ne yazık ki çok hızlı davranıp çıkmıştı...

Geride 10 yaşında Berke ve karnı burnunda ikinci bebeğe hamile, Gülşah'ımız kalmıştı...

Gülşah yaman kadın; tek başına ogün bugün göğüslüyor hayatı. Yine sporun içinde; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde antrenör. Oğlu Berke ve kızını hayata hep hazır ediyor. Berke'de; atletizme babasının bıraktığı yerden daha büyük başarılar ile  devam ediyor.

***

Avrupa'yı titreten, ekran başında sporseverlere büyük sevinç yaşatan 4 x 400 bayrak takımımızla, atletizm tarihinin en önemli başarısına imza atan atletlerden biri de, bizim Arif'in doyamadığı oğlu Berke Akçam.

İşte 4 x 400 metre bayrak yarışında hem Türkiye rekoru kıran, hem de bu yılın en iyi Avrupa derecesini yapan yıldızlarımız. Bayrağımızın ay tarafında oturan gururumuz da Berke Akçam.

Baba ve annesinden aldığı genetik özellikleriyle dikkat çeken ve önünde daha çoook başarılarını duyacağımız Berke Akçam 'boynuz kulağı geçer' misali Türkiye rekorlarının da sahibi :

110 metre engelli yıldızlar Türkiye rekoru 13,63

400 metre engelli yıldızlar Türkiye rekoru 51,80

Ve tabi ki 4 x 400 bayrak U20 Türkiye rekoru. Bu 3.08.34'luk derece, aynı zamanda 2019 Avrupa'nın en iyi derecesi.

Gel de duygulanma, gel de acı bir hüzünle gurur duyma...

***

Dedim ya; ahhh be Arif; ne vardı bu kadar "hızlı" olmaya !

Hiç sevmediğim sözdür "keşke"... Ama bu kez kullanacağım :

Keşke sen de olsaydın be Arif. Ülkemizin ayakta alkışladığı bu rekorluk başarıyı görseydin, ne kadar sevinir, gurur duyardın...

Sıradan bir atlet değildi rahmetli kardeşimiz. Spor Akademisi mezunu ve komple yetenekli bir beden eğitimi öğretmeniydi Arif. Burada, öğrencilerine jimnastik eğitimi verirken, paralelde hareketi bizzat kendisi yaparak gösteriyor.

Belki de, bilemediğimiz kozmik yapılanma veya adını koyamadığımız biçimde, Berke ve arkadaşlarının zaferine; gurur ve sevinç gözyaşlarıyla tanık olmuşsundur...

Işık içinde dinlen kardeşim.

Geride kalanlar; çizdiğin ufukta, sağlık içinde, büyük bir onur ile devam ediyorlar hayata. Gülşah hoca, varlığını her an hissettirmeye, eksikliğini kapatmaya her koşulda özen gösteren muhteşem bir insan.

Ne mutlu Akçam Ailesine...

Gülşah, Arif ve Berke Akçam... Eski günlerden bir hatıra...

İkisi de sürekli böyle sevecen bakardı dünyaya. Çok mutluydular, doyamadılar...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.