SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş mantığıyla yaşıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2016 01:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 01:45

Bu yüzden bizde insan yaşamı bu kadar ucuz. Her şey, savaştaymışız gibi... Karşıdakini bir şekilde yok etmek üzerine kurulu...

Gerginlik, karşıtlıklar ve uzlaşmazlıklar, geri kalmış topluluklarda önce ailede, sonra okulda ve ardından sokakta öğreniliyor.

Sorunların çözümü adeta bu olumsuzluklara endeksleniyor. Karşı tarafı yok edince sanki çözümün kendiliğinden geleceği gibi bir ön kabul oluşuyor.

Siyaseti ve oy almayı da savaş mantığı üzerinden yürütüyoruz...

Ülke yönetiminde geçer akçe de ölmek öldürmek üzerine kurulduğundan; her gün onlarca insan ölüyor... Ölme ve öldürme üzerine sayılar attıkça daha başarılı olduğumuzu düşünerek geleceğe yönelik planlar yapıyoruz.

Geçmişimize baktığımızda sanat, bilim, teknoloji, insan hakları ve demokrasiye pek fazla kafa yormadığımızı anlarsınız. Yani biz, yaşamın estetik yönünü biraz es geçiyoruz.

Hele hele eğitim sistemimizi bir türlü sağlıklı bir şekilde oturtamadık. Her gelen kendi insan tipine göre eğitim anlayışını topluma dayattı. Tek ortak yan ise eğitimde, ölme-öldürmeyi sürekli kutsayan bir kültürel anlayışımız oldu..

Eğitim sistemimiz ve bilim çevreleri giderek bilimsellikten kopmaya başladılar.

Günümüzün eğitim kurumları 17. Yüzyıl medresesine dönüş yolculuğunda gibi; Türbeleri sık sık ziyaret edip adak adamak, dilek dilemek, depremle ilgili alınacak en önemli önlemlerden birisi oldu.

Bunu kim diyor?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Başkanı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Sadullah Gergen!

İnsanın bu tipleri dinlerken, içi kararıyor... Umutsuzluğa kapılıyorsunuz...

Bilim insanı ile din adamı arasındaki fark giderek kapanıyor. Kısa bir süre sonra kimin imam kimin bilim insanı olduğunu artık anlayamaz olacağız.

Bir sorunu defalarca aynı yöntemle çözmeye çalışıp sonuç alamıyorsan bir yanlışın içindesin demektir. O zaman ya bakış açını ya da sorunun bağlamını değiştirmelisin. Aksi takdirde sonuç alamazsın.

Neden? 

Çünkü nedenler aynı sürdüğü müddetçe, aynı yöntemler aynı sonuçları doğuracaktır. 

Sonuç;

Öldürmeyi bir çözüm olarak sunanlar aslında bilerek ya da bilmeyerek çözümü öldürüyorlar.

Sadece bugünün çözümünü değil gelecekteki olası çözümü de öldürüyor, yok ediyorlar.

Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek delilerin işidir, diyor ünlü fizikçi Einstein.

Kimseye yararı olmayan delice şeyleri çözüm diye sunmak aslında kandırmacadan başka bir şey değil...

@yazicimuhsin
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.