SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet aklı her zaman haklıdır(!)

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2016 12:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 12:52

Operasyonlarda 'çocuklar ölmesin' diyenleri PKK'lı terörist diye suçlayanlar da kendileri. Kendilerini tek başına devlet yerine koyuyorlar: Yasama da kendileri, yürütme de kendileri, yargı da kendileri...

Devleti eleştirmek sadece totaliter, faşist devletlerde yasaktır. Demokratik toplumlarda devlet, yurttaşlara karşı her zaman sorgulanmaya açıktır...

Yurttaşlar her koşulda kendi devletlerini muhatap alırlar; terörist yapılanmalara karşı devlet mücadele eder. Ben yurttaş olarak hiçbir yasal kurala uymayan bir terör örgütünü muhatap alıp çağrı yapılmasını doğru bulmuyorum. Terör örgütünü meşrulaştırmak olur ki, buna kimsenin hakkı olmasa gerek.

Efendim ben terörle mücadele ederken çocuklar ölmüş, bu konuda birileri çıkıp devleti muhatap alarak bildiri yayınlıyorlar. Vay sen misin bildiri yayınlayan... Devlet bütün organlarıyla saldırıya geçiyor.

Emir buyrulmuş: Temizleyin... 1933'lerin Almanya'sı, 1950'lerin Amerika'sı benzer iklimler taşıyordu...

Yıl 1945... Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Doç. Behice Boran, Doç. Pertev Naili Boratav ve Doç. Niyazi Berkes'in siyasi görüşü sakıncalı diye linç edilerek üniversiteden kovulurlar.

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından akademisyenler bu kez Milli Birlik Komitesi'nin hedefindedir. 147 bilim insanı yine devleti koruyacağız diye linç uygulamasına tabi tutulmuştur.

Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı'nın 07/ 02/1983 tarihli yazılarına uyularak 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu'na göre yüzlerce bilim insanının üniversite ile ilişkileri kesilerek kovulmuşlardır.

1984 yılında Aziz Nesin bir metin kaleme alır: "Türkiye, henüz atlatamadığı en ağır bunalımlarından birini yaşamaktadır" diyen 1383 ismin imzaladığı metin "Aydınlar Dilekçesi" diye tarihe geçer.

Zamanın muktediri 'Netekim Evren Paşa', Manisa'da yaptığı konuşmada imzacıları vatan haini olmakla suçlar:

-"Ne yapayım ben böyle aydını?".

Yanıt, Aziz Nesin'den gelir:

-"Biz, Evren bizi bir şey yapsın diye aydın değiliz".

Bu kez 28 Şubat 1997 "postmodern darbe" sürecinde yine akademisyenler hedefe konur. "İrtica" en büyük tehlikedir; "bu tehlikeye yol açan" akademisyenler üniversiteden uzaklaştırılır.

Az gittik uz gittik, geldik 2016 yılına...

Devlet yine buyurdu ki, bildiriye imza atan 1128 bilim insanı; vatan hainidirler, teröristlere destek verenlerdir.

Devleti eleştirmek kimin haddine...

Acilen kovulalar...

Galiba devlet aklı demokratikleşemeden demokrasiyi görmemiz mümkün değildir...

Sahi devlet aklı ne demek?

Bizde devleti kim yönetiyorsa, kimin borusu ötüyorsa, onların aklı devlet aklı diye ortaya çıkıyor...

@yazicimuhsin

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.