SON DAKİKA
Hava Durumu

Demokratik mafya örgütleri

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2014 10:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2014 10:50

Türk siyasetinde parti içi demokrasi kültürü ve geleneği olmadığından aday belirleme işi ahbap çavuş yöntemi ile yürüyor; kavga gürültü çıkması artık doğal karşılanmaya başlandı.

Siyaset esnafı işi öylesine abarttı ki, kısa süre önce en ağır eleştirilerle saldırdığı siyasi partinin adayı olarak ortaya çıkmada bir sakınca görmüyorlar...

Mübarekler öylesine değerliler ki, Türk halkı bu değerlerden mahrum olmasın diye kendilerini feda ediyorlar.

Bir gecede demokrasinin değerini fark ediyorlar; eğer seçilecekleri yerden aday gösterilse bir sorun yok; gösterilmeyince demokrasinin olmadığını ciyak ciyak bağırarak herkese posta koyuyorlar.

Aşağıda sizlere aday olma sürecinde sıra bulamadıkları için kendilerini feda eden demokrasi kahramanlarına örnekler bulacaksınız.

İzmir'de solcu kimliği ile tanınan, yıllarca meydanlarda hükumet aleyhine slogan atan sendikacı Azad Fazla, Ak Parti'den "Karabağlar Belediye Meclis" üyesi adayı oldu.

İzmir'in Çeşme ilçesinde CHP İlçe Başkanı Halil Saatli ve 11 yönetim kurulu üyesi, başkan ve meclis üyesi belirleme sürecinde kendilerinin ötekileştirildiğini öne sürerek görevlerinden istifa etti.

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Belde Belediye Başkanı Ak Partili Ali Mermer, partisinden istifa edip MHP Hüyük Belediye Meclis adayı oldu.

İzmir'de AK Parti Bornova'da iki ilçe yöneticisi Serdar Altınkılıç ve Murat Aydın meclis üyesi aday listelerinde parti teşkilatının yok sayıldığını öne sürerek istifa etti.

Malatya'nın Darende ilçesi Aşağıulupınar Beldesi AK Parti Başkanı, 15 yönetici ve 70'e yakın üye partiden istifa etti.

MHP Çubuk İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu, topluca istifa etti. Şırnak'ın Cizre ilçesinde AKP ilçe teşkilatından Ahmet İnanç, partisinden istifa ederek BDP'ye geçti.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 2 Kasım 2013 tarihinde, görkemli bir toplantıyla CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. İzmir adayı olamayınca istifa edip DSP'ye geçti.

İzmir'in Urla ilçesi Belediye Başkanı CHP'li M. Selçuk Karaosmanoğlu, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde aday gösterilmeyince, partisinden istifa edip DSP'ye geçti. Karaosmanoğlu, tepkisini "Buna sebep olanlar utansın" diye gösterdi.

Uzun yıllar CHP'de aktif siyaset yapan son olarak da Mudanya Belediye Başkan aday adayı olan Sevil Pamirol, AK Parti'den Mudanya Belediye Meclisi için kontenjandan aday gösterildi.

Biliyorsunuz daha önce CHP'de Genel sekreter olarak görev alan Ertuğrul Günay AKP'de bakanlık bile yaptı, Soylu, Kurtulmuş yolda şerit değiştirenlerden...

Ne ilke kaldı, ne ideoloji, ne de etik değer...

Türk siyaseti bu yozlaşma içerisinde giderek çürüyor...

Bu çürümeden demokrasi çıkmaz... Siyasi partiler giderek çıkar örgütlerine döndüler...

Artık şu tanımı yapabiliriz: "Demokratik mafya örgütleri" yerelde her yerde iktidara adaylar.
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.