SON DAKİKA
Hava Durumu

Bugün yine 'nutuk' günü!

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2015 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 08:02

Toplumun büyük çoğunluğu biz öğretmenlerin az çalışıp çok para aldığımızı, 3-4 ay çalışmadan yani yatarak zaman geçirdiğimizi düşünüyor.

Bugün yine 'tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsiciliklerde' düzenlenen törenlerde öğretmenlerin soylu, asil, her şeyi öğreten insanlar olduklarına ilişkin hikâyeler dinleyeceğiz.

Eğitimin test çılgınlığına indirgendiği gününüzde, biz eğitimciler A, B, C, D, lise düzeyinde buna bir de E şıkkının eklendiği seçenekler aralığına sıkışan eğitim sisteminde görev yapıyoruz.

Eğitimin estetik yönünü yok, değerler kazandırma yönü körelmiş, sosyal faaliyetlerin zaman kaybı olduğu düşünülen bir ortamdayız.

İnsani değerleri öğrenciyle buluşturmanın mucize hale geldiği ve eğitimin bilimsel anlayıştan giderek koptuğu bir ortamda bugün mutluluk rolleri oynayacağız.

Geçmişte askeri kafanın getirdiği kalıp gitti yerine başka bir kalıbın geldiği ve demokratik eğitim ilkelerinin giderek zayıfladığı bir ortamda öğretmenler gününü kutlamaya çalışacağız.

Eğitimde yenileşmeninin sadece teknolojik yenileşmeye indirgendiği bir durumla karşı karşıyayız.

Ne yazık ki yap-boz tahtasına dönen eğitim sistemi içinde, dünyanın bu en değerli ve güzel mesleğini yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisindeyim...

@yazicimuhsin

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.