SON DAKİKA
Hava Durumu

Yorgun olmayan demokrat

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2024 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 08:20

Elli yıldır bir arpa boyu yol alınamadığı için mücadele yorgunu ve umutsuz olan sosyal demokratların “yorgun demokrat” olanlarından değil o. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi ve yaşama geçmesi için hep çalışan ve hiç yorulmayan biri olarak biliyorum onu.

SHP'de siyaset yaparken ve sosyal demokrasinin gelişmesi için her kulvarda verdigi mücadele ile tanıdım. Mesela 90'lı yılların sonunda kurulan, Demokrat İşadamları Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde çalışmış, hatta yönetimde birlikte görev almıştık.

O “yorgun olmayan demokrat" Nilüfer Belediyesi Baskan Adayı Şadi Özdemir'den başkası değil.

Uzun yıllar SHP'de siyasetin içinde olan, il başkanlığı, parti meclis üyeliği yapan Şadi Özdemir, Deniz Baykal'ın ayrılması ile CHP’ye katıldı, sonrasında da CHP Bursa İl Başkanı oldu.

2018 ve 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan, son CHP Kurultayında Parti Meclisi üyeliği için aday olan ancak listeye giremeyen Özdemir, siyasetin içinde olmaktan da, yönetimlere aday olmaktan da hiç vazgeçmedi.

O, “zafer direnenlerin olacaktır" fikrine inanmış ve nihayet, CHP'nin kalesi olan ve onlarca aday adayının arasında tercih edilerek, sonunda, Nilufer ilçesinin Belediye Başkan Adayı oldu.

Şadi Özdemir'in insanı önceleyen sosyal belediyeci projelerini merak ediyordum. Ancak projelerin açıklandığı gün Bursa dışında olduğumdan, katılamasam da, medyadan takip ederek, öğrenmiş oldum. Mesela kültür ve sanat konusunda iddiali olan Nilüfer'de Nazım Hikmet'in senaryosunu yazdığı, Türkiye'nin ilk köy filmi olan "Bataklı Damın Kızı Aysel" filminin çekildiği, Çalı’daki bina satın alınarak restore edilecekmiş. Çalı’da (ilk kez bir köyde) sinema festivali yaparak kültürel alanda çıtayı yükseltmiş olan Nilüfer Belediyesi, Şadi Özdemir başkanlığında bu binayı restore ederek  sinema günlerini burada yapacak.

Yine daha önceki yönetimler tarafından yapılan evcil hayvan barınakları ile bilinen Nilüfer Belediyesi’nde patili dostlarımız için mama fabrikası açarak, Türkiye'de bir ilki daha, Nilufer'de gerçekleştirecek.

Bursa'nın en gelişmiş ilçesi ve CHP nin kalesi olan Nilüfer'de Şadi Özdemir seçilirse, Nilüfer'i CHP'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile yöneteceğinden şüphe etmediğim gibi, yıllar önce literacity markası ile şehirciliğin literatürünü yazmış biri olarak beklentim de yüksek.

Bu yarışta yorgun olmayan demokrat Şadi Özdemir'in, hizmet alma konusunda çıtası çok yukarda olan Nilüfer halkı tarafından benimseneceğini düşünüyor, kolaylıklar diliyorum .

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.