Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu
19 Ekim 2025
CHP Bursa 39. Olağan İl Kongresi
Salon tıklım tıklım dolu
İlgi yüksek
Tansiyon düşük
Aday sayısı: 1
Delege sayısı: 648
Kullanılan Oy sayısı: 414
Geçerli Oy :383
Geçersiz Oy:48
Kazanan aday Nihat Yeşiltaş
Gülümseyin Bursa’dasınız.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş;
“İlk genel seçimde, 1946’dan beri yapılamayanı yapıp Bursa’da birinci parti olacağız ve en çok milletvekilini çıkaracağız. Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde iktidar olup, Çankaya’ya Ekrem İmamoğlu’nu oturtacağız.”
Alkışlayın Bursa’dasınız.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş:
“Beni tanıyan tanır. 11 yaşından beri hem okuyup hem çalıştım. İmalathanelerde çalıştım. Komilik yaptım. Konfeksiyonlarda ütücülük yaptım. Geçmişimle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bugün hala geçimimi emeğimle sağlıyorum.Nihat Yeşiltaş ne yapmışsa emeği ile yapmış bir emekçidir. Bu örgütte bir emekçiyi il başkanı yapmış örgüttür.”
Alkışlayın Bursa’dasınız.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:
“Bizi güçlü kılan yanlarımızdan birisi parti içi demokrasi kültürüdür. Farklı sesler, farklı kültürler yaşamaktır. Ama günün sonunda tek bir hedef vardır; Halkın iktidarını kurmak. Parti için demokrasiyi ülkedeki demokrasiye yerleştirme çabamızdır.”
Gülümseyin Bursa’dasınız.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,
“Trollere karşı mücadele vermek zorundayız. Üyelerimizin belediyelerimizin kazanımlarına sahip çıkmasını bekliyoruz
Bizler aldığımız sorumluluğun adına Bursalıların mutlu, huzurlu ve güvenli bir kentte yaşaması için gece gündüz mücadele ederken, üyelerimizin ve bize destek olan herkesin bu trollere karşı, Bursalılara yalan söyleyenlere karşı mücadele etmesini bekliyorum. Bu mücadele bizler için değil. Bursa için, Türkiye için. Üyelerimizin yeri geldiğinde herhangi bir yönlendirme beklemeden gerekli savunmaları yapmaları ve kazanımlarımıza sahip çıkmaları son derece önemlidir. İktidar yürüyüşümüze ortak mücadele anlayışını tüm üyelerimizden beklediğimizin altını çizmek istiyorum.
Destek verin Bursa’dasınız.
Kongre Divan Başkanı TBMM CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır;
"Türkiye'deki insanların yüzde 57'si stresli, yüzde 31'i üzgün, yüzde 30 öfkeli. İnsanlar artık mutlu olmak istiyor. İnsanlar düşüncelerinden dolayı ayrılmak, bölüşmek, hakarete uğramak istemiyor. Mezhebinden dolayı ayrışmak istemiyor. Biz insanları tekrar güldürmek için kazanmak zorundayız.”
Gülümseyin Bursa’dasınız.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir;
"Biz devrimci gelenekten geliyoruz. Hiçbir olay bizi partimizden koparamaz. Duruşumuz gayet açık ve nettir. Bizim yolumuz belli, ilkelerimiz belli. AKP’ye geçmektense hapiste yatmayı da madalya olarak göğsümüzde taşımaya hazırız."
Alkışlayın Bursa’dasınız.