SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni yıl, yeni umutlar, hoş geldin 2022

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2022 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 05:33

İki bin yirmi bir yılı da acı, tatlı anılarıyla belleklerimizde derin izler bırakarak geçti, gitti. Geçen yeni yılda olduğu gibi, yine güzel dilek ve temennilerde bulunacağız; yepyeni umutlara sarılacağız.

Geçen zamanda sevincimizin doruğa ulaştığı güzel anlarımız da oldu, acılar içinde kaldığımız hüzünlü günlerimiz de. Bazen çaresiz bir vedayla aramızdan ayrılanlara göz yaşı döktük, bazen de hanemize katılan minicik yavrularımızla mutluluktan havalara uçtuk. Kimi zaman kalpleri aşkla çarpan yavrularımızın hayatlarını birleştirmelerinin sevicini yaşadık. Gün oldu, kanadı kırık güvercin misali maviliklere hasret, zalim elinde tutsak kaldık. Her türlü zorluğa göğüs gerdik; kar çiçekleri gibi yaşama sımsıkı tutunduk. Her koşulda yarınlara olan umudumuzu yüreğimizde hep diri tuttuk. Bazen hiç olmayacak hayallere daldık. En güzel düşlerimizi hiç yaşayamayacağımız günler için kurduk; çocuklarımızın yüzü gülsün diye.

Yeni yıldan beklentilerimiz öyle saraylar, köşkler, gökdelenler, rezidanslar olmadı hiçbir zaman. Mütevazi yuvalarımızda karnımız doysun, sağlık mutluluk olsun, huzur olsun; ama herkese olsun, bize yeter dedik.

Hep barış, özgürlük, eşitlik istedik. Adaletin terazisi şaşmasın, kimse aç ve açıkta kalmasın, herkesin başını sokacağı sıcak bir yuvası, işinin aşının olduğu ve insanca yaşayabileceği bir geliri olsun istedik.

Kadınlar öldürülmesin, taciz, tecavüzler olmasın, çocuklarımız, günlerini en pis işlerde çalıştırılarak değil; ders çalışarak ve sokaklarda gülerek oynayarak geçirsin ve sağlıklı büyüsünler istedik.

Savaşlar olmasın, doğamız acımasızca tahrip ve talan edilmesin; gelecek nesillere yemyeşil, yaşanabilir, barış içinde bir dünya kalsın istedik.

Hani, "gelen, gideni aratmasın" derler ya, yurttaşlar olarak, üzerimize çöken bu zulmet bitsin istiyoruz. Yeni yıla hepimiz yepyeni bir umut, yepyeni bir heyecanla girmek istiyoruz. Yine hak, hukuk, adalet istiyoruz. Toplumsal barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük istiyoruz. Aç gözlü küçük bir azınlık aşımıza, ekmeğimize, alın terimize ‘çökmesin’ istiyoruz. Yokluk, yoksulluk, yolsuzluk bitsin istiyoruz. Ayrıştırıcı, ötekileştirici nefret dilinin yerini kucaklayıcı, kapsayıcı sevgi ve barış dili alsın istiyoruz. Yarınlarımıza umutla, güvenle bakmak istiyoruz.

Güzel yarınlara olan umudumuz bizim sevdamızdır. Bu sevdadan hiç vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizler yüreği sevgi dolu, iyi insanlarız. Çünkü bizler haksızlığa, zulme boyun eğmeyen onurlu insanlarız. Çünkü bizler emeğimizle, alın terimizle her şeyi var eden milyonlarız.

Toplumsal sorumluluğumuzun farkındayız. Kötülüğü, doğuştan gelen veya sonradan edindiğimiz dinsel, etnik vb. gibi kimliklerimizden kaynaklanan farklılıklarımızı öne çıkarıp, ayrışarak değil, hepimizi ortak noktada buluşturan emekçi sınıfı bilinciyle hareket ederek, birleşerek birlikte alt edeceğiz.

Enerjimizi, farklılıklara takılarak tüketmeyeceğiz.Tek yumruk olarak dikileceğiz örgütlü kötülüğün karşısına.

Yine güzel düşler kuracağız. Özgürlük şarkılarını hep birlikte söyleyeceğiz. Geriye bakmayacağız. Kaderimizin ellerimizde olduğu bilinciyle, hep ileriye, bir adım daha iletiye adım atarak yeniden başlayacağız. Sevda çiçeklerini yeniden yeşerteceğiz yüreğimizde. İşte şimdi yepyeni bir yıla, bu umut ve duygularla giriyoruz.

Hoş geldin 2022...

Hoş geldin yeni umutlar...

Gökkuşağı gibi rengarenk yaşantınız, güneş gibi, ay gibi aydınlık yolunuz, sağlık ve mutluluk dolu yarınlarınız olsun...

Yeni yılınız kutlu olsun!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.