SON DAKİKA
Hava Durumu

Meğer, sen neymişsin be Amerika!

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2022 12:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2022 12:22

Meğer Amerika, nasıl da ileri dünyanın demokrasi değerlerini temsil ediyormuş da, haberimiz yokmuş. Meğer NATO, emperyalizmin bir savaş ve saldırı örgütü değilmiş. Meğer NATO, ne kadar demokrasi ve insan hakları yanlısı bir örgütmüş. Meğer NATO sayesinde, medeni dünya ve ileri demokrasiler arasındaki yerimizi almışız.

Meğer, Türkiye olarak, NATO bizmişiz de haberimiz yokmuş. Meğer, NATO, bize rağmen tek bir karar bile alamazmış. Meğer NATO, ülkemizde darbelere karışmamış, kontrgerilla örgütüyle, aydınlarımıza suikastlar düzenlememiş, Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, 1 Mayıs katliamlarında hiçbir dahli yokmuş.

Meğer, Rusya'nın Ukrayna’ya saldırısında Amerika’nın hiç bir dahli olmamış. Meğer Batı, Ukrayna’da, binlerce sivili öldüren Neonazi örgütlere hiç destek vermiyormuş. Meğer Rusya, batılı demokrasi değerlerinin ülkesine gelmesinden korktuğu için Ukrayna'ya saldırmış. Meğer Rusya, NATO silahlarını Rusya’ya karşı asla yöneltmeyecek olan ve Neonazilerle iltisaklı olmayan demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülkeye saldırmış.

Amerikan emperyalizmi, NATO ve benzeri savaş örgütleri eliyle Çin ve Rusya'yı kuşatıyormuş ve bu ülkelerin etrafına silah yığınağı yapıyormuş, zinhar yalan. Amerika’nın Afganistan, Irak, Libya ve Suriye'yi işgal ettiği iddiası, zinhar yalan. Amerika’nın dikta yönetimlerini devirip, bu ülkelere demokrasi ve insan hakları götürdüğünü, bilememişiz. Televizyonlardan bir havai fişek gösterisi gibi dünya halklarına seyrettirilen ve milyonlarca sivilin üzerine atılan yıkıcı, yakıcı bombalar mı diyorsunuz, onlar, demokrasi ve insan hakları bombaları. Bakınız, Saddam gitti, Kaddafi gitti; bu ülkelere ne güzel demokrasi geldi.

Avrupa'nın ileri demokrasisi ırkçılık mı yapıyor? Zinhar, bu da yalan. Tamam, sığınmacılardan mavi gözlü, sarışın beyazlar haricindekileri ülkelerine kabul etmiyorlar. Ama onlar, 'ayakları çamurlu' olduğu için sınırdan içeri alınmadılar. Yoksa ırklarının, milliyetlerinin hiç bir önemi yoktur.

Avrupa medeniyeti, kültüre, sanata ve müziğe çok büyük önem verir. Avrupa’da Rus edebiyatçıların eserleri neden raflardan indiriliyor? Çünkü onların eserlerinin hiçbir değeri yok ve okunmuyor.

Rus tiyatrocuların, sporcuların, sanatçılarının ve müzisyenlerinin faaliyetleri neden yasaklandı? Çünkü bunlar savaşa giren kendi ülkelerini, kınamadılar.

Avrupa'da okuyan öğrencilerin okuldan atılmaları neden gündeme geldi? Çünkü bunların kardeşleri, amca ve dayılarının çocukları Rus ordusunda görev yapıyordu. Yoksa, hiç Avrupa demokrasisi, insan haklarına aykırı bir tutum içine girer miydi? Zinhar, zinhar!

İktidar partilerinden, muhalefet partilerine; batılı ülkelerde görev yapmış büyükelçilerden, anlı şanlı profesörlere; sosyal demokratlardan, sağ liberallere; eski ‘Aksolcu’lardan, sol liberallere kadar, hep birlikte medeni dünyadaki yerimizi aldık. Bütün TV kanallarında, internet gazetelerinin köşe yazılarında, Amerika’nın, Avrupa'nın, NATO’nun yalanlarını; pardon, beyanlarını göğsümüzü gere gere savunuyoruz. Biz Rusya’yı durdurması için bölgeye silah sevkiyatı yapılmasını istiyor, NATO’yu göreve çağırıyoruz.

Ya sizler; yani, Amerika ve NATO' karşıtı Ulusalcılar, Kemalistler, Sosyalistler; dinazor solcular. Siz, yeni Rus çarı Putin'in nasıl bir diktatör olduğunu göremiyorsunuz. Siz Rusya'yı hâlâ sosyalist zannedecek kadar dünyadaki gelişmelerden kopuksunuz. Siz Putin'in Rus oligarkların temsilcisi olduğunu bilmiyorsunuz. Bakın, Batı medeniyetindeki ilaç şirketleri, silah şirketleri insanlık alemi için nasıl çalışıyorlar.

"Emperyalist saldırganlık", "Çevresindeki ülkelere silah yığınağı yaparak Rusya'yı ve Çin'i çevrelemesi”, "Rusya’nın jeopolitik ve güvenlik kaygıları" diye ezberleri tekrar edip duruyor, Rusya'nın saldırısına bahane uyduruyorsunuz.

"Yurtta barış, dünyada barış" ne demek, "her türlü yayılmacılığa karşıyız" ne demek, Küreselleşen dünyada emperyalizm diye bir şey mi kaldı, "emperyalist savaşlara hayır" ne demek? "Ne ABD ne Rusya" ne demek?

Aklınızı başınıza alın! "Ne ABD, ne Rusya" demeyi bırakın. Rusya’ya karşı medeni, demokratik dünyanın yanında değilseniz, bilin ki, barışa karşısınız ve Rusya’nın yanındasınız...

Ha, bitirirken bir de Rusya'yı durduracak güzel bir gelişmeyi burada not edelim. Rus güzelleri, bundan böyle, dünya güzellik yarışmasına katılamayacakmış!

Meğer, sen neymişsin be Amerika! Hepimizin aklını başından aldın. Tanrım, sen aklımıza mukayyet ol...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.