SON DAKİKA
Hava Durumu

Söz mü?

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2018 11:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 11:31

Seçim gününe bir buçuk yıl varken, yangından mal kaçırır gibi apar topar 24 Haziran 2018 gününe alınan seçim için tüm partiler kulvarlardaki yerlerini alıyorlar.

Milletin vekilliğine aday olanlar seçimde vekilliği kazanabilmek için kendilerini tanıtıyor, halktan kendilerine destek olmalarını istiyorlar. Bunu derken de, "Biz sizin Ankara'daki sesiniz, nefesiniz olacağız" diyorlar.

Hepsi böyle çıkıyorlar yola.

Bazıları sözünü tutup ses nefes oluyor, bazıları o sesi ve nefesi kendine harcıyor, bazılarınınsa ne sesi ne de nefesi çıkıyor.

CHP Bursa Aday Tanıtım Toplantısı

CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen CHP milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un konuşması ile başladı.

Akkuş'un ardından bu seçimde aday olmayan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil bir veda ve helallik isteme konuşması yaparak tüm örgüte samimiyetle teşekkür etti. 
Üç yıl önce yine aynı salonda "Ahdim olsun ki..." sözleriyle başlamıştı konuşmasına ve "Umut kalacağına emek kalsın" diyerek çıkmıştı yola. Şimdi milletvekili olmasa da yine çalışmaya devam edeceğini, hizmet için illa ki milletvekili olmak gerekmediğini belirterek ve Mustafa Kemâl Atatürk'ün "Size iki tane miras bırakıyorum; biri Cumhuriyet, biri, öbürü Halk Partisi" sözleriyle arkadaşlarına başarılar dileyerek sonlandırdı konuşmasını.

İrgil konuşmasının sonunda yerine otururken Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu'nun, "25 Haziran sabahı Meclis çoğunluğunu aldığımızda, Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı olduğunda sizi o koltukta rahat oturtmazlar" demesinin ardından salondan yükselen nidalar ise görülmeye değerdi.
****
Toplantının sunuculuğunu yapan Fırat Emiroğlu özgeçmişini kısaca okuduğu adayı sahneye davet etti. Sahneye gelen aday, millet için, memleket için, vatan için hedefleri nedir, eksik gördüğü, olmasını istediği ne varsa onları anlattı.

Adaylar, eğitim, öğrenciler, okullar, gençlik, atanamayan öğretmenler, emeklilikte yaşa takılanlar, basın özgürlüğü, adalet, yargı, sağlık, ekonomi, tarım, şeker fabrikaları, Aselsan, özelleştirmeler, asgari ücret, emekliler, intibak yasası, yeni anayasa, modernleşme, parlamenter sistem, Cumhuriyet kazanımları, kalkınma, sosyal demokrasi, üretim, esnaflar, stajyerler ve çıraklar, taşeron, 3600 ek gösterge, çalışma süresi, işsizlik maaşı, Anadolu kültürü ve zenginliği, şehit aileleri ayrımı, inanç özgürlüğü, dil özgürlüğü, Suriye ve dış ilişkiler, göçmenler gibi pek çok konuya değinerek yaptılar konuşmalarını.

Sahne arkasını bilemem ama sahnedeki sözlerinde kavga yoktu, hırs yoktu, şikâyetlenme yoktu. 
Yeni olmanın umudu ve heyecanı vardı.

Ben ne anladım?

Hani demiş ya Sezen Aksu;
"Ben anlamam toptan tüfekten,
Ben anlamam taştan yürekten,
Anlamam akıntıya kürekten,
Bunları boşver, ne haber aşktan."
diye;

Ben de Sezen gibi hiç anlamam kulisten, ince hesaplardan, siyasi çekişmelerden, hesaplı ilişkilerden, hesaplı kişilerden. Daha önceden tanıdığım birkaç arkadaşımın dışında adayların içlerinde tanıdıklarım yok.
Verdikleri sözler ve sözlerinde ne kadar durduklarıdır onları değerlendirmekteki ölçüm.
İçlerindeki aşktır kısacası.
Da; malum bütün aşklar da tatlı başlar. 
Gün gelip onların sözleri de yalan çıkar ve benim güvenimi sarsarlarsa, benim hevesimi kırarlarsa, beni hayal kırıklığına uğratırlarsa ve beni utandırırlarsa bir daha onlara güvenmeyeceğim.
Ülkeyi değil de kendilerini düşünmeye başladıklarını gördüğüm anda çevireceğim yüzümü onlardan.
Nihayetinde bizden yetki isteyen, "Siz işinize bakın, biz sizin için çalışırız, merak etmeyin." diyen onlar. Yetkiyi veren de biziz. Hizmet beklemek hakkımız.
Yetkiyi alıp ortadan sıvışmak ya da millete tepeden bakmak yok!

Söz mü?

Adayların profillerine bakınca pek ihtimal dahilinde görünmüyor belki bu dediklerim ancak gücün yarattığı zehirlenme de bilimsel bir gerçek.
O yüzden güç uzun süre aynı kişinin elinde kalmamalı. Koltuk ile mabat ayrılmaz ikili olmamalı.
Makamlar el değiştirmeli.
Değiştirmeli ki yeni gelen heyecan ve aşk ile sarılsın işine.
16 yılda geldiğimiz noktanın ardından şimdi artık değişme ve yenilenme zamanı...

BURSA 1. BÖLGE ADAYLARI:
Lale Karabıyık
Erkan Aydın
Nurhayat Altaca Kayışoğlu
Kayıhan Pala
Özgür Erdursun
Gürkan Esen
Deniz Baykal
Serkan Öztürk
İbrahim Mart
Aytaç Şahin

BURSA 2. BÖLGE ADAYLARI:
Orhan Sarıbal
Yüksel Özkan
Mustafa Şenyurt
Erkan Dönmez
Süleyman Ayyılmaz
Şahin Sevinç
Meral Altuntaş
Kemal Atan
Baran Güneş
Hülya Dink

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.