SON DAKİKA
Hava Durumu

Sayma, bereketi kaçar!

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 13:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 13:03

Ak Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe sunmuş.
Kaç kişi var listede? 
14 bin 712.
İmamoğlu seçimi kaç oy fark ile kazandı?
13 bin 729.
Oley!
Dokuz yüz seksen üç oyla öne geçtiniz bile.
Haydi biraz daha çalışın. Nereden ne çıkartabilirim diye biraz daha etrafa bakının. Proje üretin, olmadı yapay seçmen üretin...

"Sayma, bereketi kaçar"
... derdi anneannem. Saymak hırsın göstergesiydi, o da insanı yanlış yollara sokardı.
Bu söz nereden çıkmış diye merak edip Google'a sorduğumda karşıma Ekşi Sözlük'te bir paylaşım çıktı: "İlkel kavimlerin bir kısmında saymanın Tanrıları kızdıracağı ve lanete yol açacağı inancının günümüze değin evrimleşerek geldiği son nokta. Afrika'daki bir çok ilkel kabile sayım memurlarına bu yüzden direnmişlerdir. Avrupa'nın bazı yörelerinde uzun süre saymanın uğursuzluk getireceği kanaati kabul görmüştür der matematikçi John D. Barrow. Hatta sayma olayından dolayı Hz. Davud'un Tanrı tarafından cezalandırıldığı Tevrat'ta yazılıdır. Bizde de İslam öncesi inanışlardan kalma olması muhtemeldir saymaya karşı olumsuz tutum. zamanla İslamla birlikte bereket kaçma gibi bir kılıf uydurulmuş gibi görünüyor."

Neyin bekası, kimin bekası?
Beka meselesi yaptığınız belediye başkanlığı seçimlerinde oylar koca memlekette şıp diye sayıldı, İstanbul ise say say bir türlü sonuçlanmadı. Yok soyadına göre seçmen dediniz, yok çekmecede unutulanlar dediniz, yok fetö dediniz, yok bir daha sayalım dediniz, olmadı bir daha sayalım dediniz. Baktınız bir türlü istediğiniz sonuç çıkmıyor, şimdi de KHK'lileri öne sürerek seçimi toptan iptal edelim demeye getiriyorsunuz.

Boşverin KHK'lileri
Bu seçimde kimi saymayı unuttuğunuzu biliyorum ben.
Mezardaki ölüleri saymayı unuttunuz mezardaki ölüleri!
"Mezardakileri bile kaldırarak referandumda evet oyu kullandırmak lâzım" demişti hani sizin bir büyüğünüz zamanında. Onun emri ile "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" deyip deyip saymış, saymadığınız milleti de kendinize bolca saydırmıştınız.
Bunca yıl böyle böyle seçim kazanırken kaybedince de öyle öyle kaybettiniz sandınız.

Yok arkadaş yok;
Bakın sokaklara, 
Bakın 17 gün boyu sayımı sabırla bekleyen halka,
Bakın sonuçları edebiyle kutlayan insanlara,
Bakın özlenen sevgi dilini kullanan başkanlara,
Bakın saygıyı baş tacı eden adaylara,
Bakın hasret kalınan anlayışa,
Bakın 17 yılda dönen devrana,
Ve bir de dönüp bakın saydıkça eksilen itibarınıza...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.