SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyülü bir yılbaşı sefası

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2021 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 05:41

Tecrübeyle sabittir ki, Barışın Başkenti Mudanya'da, Mudanya Musiki Derneği'nin düzenlediği konserler insanda alışkanlık yapıyor.

Pandemi dolayısıyla epeydir uzak kaldığımız konserler alınan tedbirler ve aşılanan kişi sayısının epey yükselmiş olması dolayısıyla ufak ufak başladı.

Mudanya Musiki Derneği de 5 Ocak 2020'de verdiği son konserden sonra ilk kez sahnedeydi.

Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere katılım yüksekti.

Konserin ilk bölümünde Şef Salih Berkmen yönetiminde sahneye çıkan koro, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerinden seçkiler seslendirdi. Gecenin sunucusu Uğur Salman, usta sunuşu ile şarkılara ruh verdi. Sololarda Hüseyin Ergün, Gülay Arslan, Mustafa Er, Turgut Barış, Kadriye Türkyılmaz Abdülkadir Özözen, Samiye Berkmen ve Saadet İşalmaz kulaklarımızın pasını sildi. 

2008 yılında kurulan koronun on üç yıllık geçmişi birbirinden kıymetli konserlerle dolu.

Sololar deseniz, amatör ruhun vermiş olduğu heyecan ve müzik aşkıyla hayranlık verici. Bu geceki sololarda sahne alan Abdülkerim Özözen'in "Sevemez Kimse Seni Benim Sevdiğim Kadar" şarkısı ile eşine seslenişi, Samiye Berkmen'in "Gittin Uzaklara Dönmedin Daha" eserini eşi Salih Berkmen ile düet yaparak seslendirişi ve bizi büyüleyişi, Mustafa Er'in kendinden emin duruşu ile "Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben" şarkısını seslendirişi, Kadriye Türkyılmaz soloya çıktığı zaman eşi Mutlu Türkyılmaz'ın kendisini kayda alışı, Saadet İşalmaz'ın, Hüseyin Ergün'ün ve Turgut Barış'ın tatlı heyecanı, Gülay Arslan'ın su gibi sesi derken birinci bölüm nasıl geçti anlamadım.

Konserin ikinci bölümü TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Ayşe Ekiz'in sahneye gelmesiyle başladı. Ekiz, güçlü sesi ve izleyici ile kurduğu sıcak iletişimi ile salonu avucuna alıverdi. Konserden iki gün önce doğum günü olan Ekiz'e Mudanya Musiki Derneği'nin bir sürprizi vardı. Dernek Başkanı Mutlu Türkyılmaz'ın ince düşüncesi ve esprili yaklaşımı ile salonda bir anda elektrik kesintisi(!) yaşandı, ardından da Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndan çıkan Cin misali ortaya bembeyaz bir pasta çıkıverdi.

Alkışlar ve iyi dilekler eşliğinde kesilen pastayı kimler yedi bilmem ama bizim gönlümüz verilen müzik ziyafeti ile acıktıkça doyuyor, doydukça acıkıyordu.

Konserin izleyici koltuklarından birinde de, artık Mudanyalı hemşehrimiz olan, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Nusret Yılmaz oturuyordu. Akşam Sefası programlarında keyifle ve hayranlıkla izlediğimiz iki sanatçı ayağımıza gelmiş, bize adeta büyülü bir yılbaşı sefası yaşatıyorlardı.

Eğitimleri ve profesyonellikleri tartışma götürmez iki sanatçıyı canlı izlemenin hazzı bir başkaydı.

Yılbaşı sefası 

Nusret Yılmaz ve Ayşe Ekiz yılbaşı gecesi TRT Müzik'te yayınlanacak olan program çekimleri için birlikte olduklarını, çekimlerin bittiğini ve yılbaşı gecesi ekranlarda olacaklarını müjdelediler. İzleyicileri 31 Aralık 2021 akşamı saat 22:00'de başlayacak programa davet ettiler. 

Yeni yıla evde girecekler, işte size müzik dolu, kalite dolu, sanat dolu bir seçenek.

***

Konser arasında ettiğimiz mini sohbette, ses rengi doğuştan özel olan insanları kıskandığımı söyledim Nusret Yılmaz'a. Şarkı söylemenin öğrenilebileceği ancak ses rengi için yapılacak bir şey olmadığında hemfikirdik. İstanbul'da iki koro çalıştıran Nusret Yılmaz, amatör koronun ruhunun bir başka olduğunun farkındaydı. Amatör bir koroyu çalıştırmak, onları konsere çıkartmak, izleyicinin beğenisine sunmak, yönetmek ne kadar heyecan vericiyse, amatör bir konseri izleyici koltuğundan izlemek, izleyiciliğin ruhunu yakalamak ayrı bir heyecandı. 

Şarkı söyleyebilmek, en azından söylenen şarkıya eşlik edebilmek bile bir hediyeydi. 

Müzik büyüydü, sihirdi, mucizeydi, iyileştirici, tedavi ediciydi.

Ruhum dinlenmiş bir halde, şarkılar mırıldanarak döndüm eve.

Konserin üzerine ne televizyon açtım, ne film izledim, ne de kitap okudum.

O büyü bozulmadan yatıp uyudum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.