SON DAKİKA
Hava Durumu

Gerilmeyeceğiz...

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2015 01:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 01:06

Benim de merak ettiğim birçok konuda sorular soruldu ve Demirtaş bana sorarsanız oldukça başarılı bir akışla soruları yanıtladı.

Merak ettiğim birçok konuda niyet okumanın ötesinde bilgilenmiş olduk.

Ancak bir nokta beni endişelendirdi. Sanırım sizi de kaygıya yöneltmiştir.

Demirtaş değerlendirmesinin bir bölümünde özellikle Ege Üniversite'sinde başlayan, ne acı ki ölümle sonuçlanan ve ülkenin birçok yerine sıçratılmaya çalışılan Ülkü Ocakları- HDP'li gençler arasındaki kavgaya dikkat çekti.

"Tayyip Erdoğan siyasal sürece müdahale ediyor ve bizim de şiddetle karşı çıktığımız başkanlık sistemine geçebilmek için 400 milletvekili çıkarılması çağrısı yapıyor. Nasıl olacak bu? Bu sonuçlarla 400 vekil çıkartması imkansız. Tek yolu var MHP ve HDP baraj altında kalırsa AKP ancak 400 vekil çıkartabilir. Bu nedenle ölen tüm gençler bizim gencimizdir, siyasal kimlikleri ne olursa olsun kimse ölmeyi hak etmez. Sadece Tayyip Erdoğan başkan olsun diye lütfen kimse provokasyonlara gelmesin. Çatışmalara alet olmasın" dedi.

Bu tespit ve çağrı ülkemizdeki barış ortamı için gerçekten çok önemli.

Adı şiddet ile anılan siyasal partilerin seçmen tarafından onay görmeyeceği ortada iken gerek MHP, gerekse de HDP'nin seçime doğru çok daha sabırlı, dikkatli ve sağduyulu olması daha da önemli.

Geçen seçimlerde son anda MHP ile ilgili çıkarılan kasetler nedeniyle MHP baraj altında kalabilir diye MHP'li olmayan bir çok kişinin MHP'ye oy vererek MHP'yi baraj altında kalmaktan kurtardığını hatırlıyoruz.

Geçen seçimlerde kasetlerle kurulan yıpratma hamleleri bu seçimde çatışma-kavga görüntüleri ve algısı ile yönetilecek gibi görünüyor.

Tayyip Erdoğan "başkan" olacak diye gerginleştirilen ortamlardan uzak durmak ve toplumu sakinliğe ve demokratik seçim atmosferine davet etmek her siyasetçinin görevi sanırım.

Tayyip Erdoğan germeye çalışacak bize düşen de "gerilmemek" olacak...

Seçime yaklaştıkça aman bu tür çatışmalara dikkat edelim.

Parti binalarını yakmak belli ki şimdilik sadece Tayyip Erdoğan'a yarıyor, ve kalanı sadece yıpranıyor.

twitter.com/bulentaslanhan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.