SON DAKİKA
Hava Durumu

'Çocuklara kıymayın efendiler'

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 01:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 01:00

/Koşuyor altı yaşında bir oğlan, /uçurtması geçiyor ağaçlardan, /siz de böyle koşmuştunuz bir zaman. /Çocuklara kıymayın efendiler. / Bulutlar adam öldürmesin./ Nazım Hikmet / 1955

Şairler, duyarlı insanlar, sadece insan olanlar bilirler bir çocuğun nasıl sevilip, şefkatle korunması gerektiğini, onların dünyanın en büyük mutluluğu olduğunu bilirler.

Çocuk, tecavüz, evlenme gibi kavramların yan yana dahi gelmeyeceğini, bir cümle içinde bile kullanılmaması gerekeceğini aklı salim kişiler bilirler.

Cinsel istek diğer tüm insani dürtüler gibi denetlenebilir, yönlendirilebilir, ertelenebilir dürtüdür. Çünkü insan irade gösterebilen, aklı, etik değerleri, vicdanı, mantık ve muhakeme gücü olduğuna inanılan bir varlıktır. En azından biz öyle biliyoruz. Biliyorduk.

Tecavüz saldırganlık, öfke, düşmanlık ve gücün ifade edilmesi, rıza olmadan bedensel, ruhsal sınırın aşılması, zarar verme ve saldırganlığın ifadesidir.

Psikologlar, tecavüze uğramış kadınların, çocukların hissettiği kızgınlık, korku, kendinden nefret etme, çaresizlik, umutsuzluk ve utanç duygularının insanoğlunun hissedebileceği en kötü duygular olduğunu söylüyor. Küçük bir çocuğun masumiyetini koruyamayan büyükler en büyük utanca boğulmalıdır. Hangi tecavüze uğramış zihinler başka türlü düşünür ki?

Tecavüzcüler hemen hemen her zaman erkek. Yani kadın, erkeğe tecavüz etmiyor. 10 bin 315 tecavüz vakası incelenmiş ve bunların yüzde 85'i 30 yaşından genç kadınlar ve çocuklar.

Tecavüzcülerin profili incelendiğinde genel olarak özgüveni olmayan kişiler olduğu görülmüş. Fizik, duygusal, cinsel şiddetin yer aldığı bir ilişkide tecavüz eden, saldırgan kişilerin bu durumdan yakınmaz ve hayati bir zorunluluk dayatmadıkça değişmek için ciddi bir çaba göstermediği tespit edilmiş.

Evlilikte tecavüz durdurulabilir mi? Evlilik ne menem bir şeymiş böyle bütün suçları aklayıcı, ruhları aklayıcı güçlü bir temizleyici. Evlendikten sonra tecavüz etmeye devam ederse ne olur?

Güç, denetleme, cinsellik, sadizm, öfke ile tecavüz edenler yetersizlik, güvensizlik, duygularıyla bu tip erkek yeniden yeniden tecavüz eder durur. Ya da aileye damat girdikten sonra diğer çocukları hatta kendi çocuğunu gözüne kestirirse ne olur? Cevapsız bu sorular.

Yasa yapıcılar bu soruları en az bir kez akıllarından geçirmiş olmalılar. Olmalıydılar. Hak ve özgürlükleri korumak için yapılır yasalar. Biz öyle biliyoruz. Biliyorduk "Senin baban bir kahramandı." yerine "Senin baban benim tecavüzcümdü." diyen çocuğun gözünde baba figürü nasıl olur acaba?

Bir erkek birden fazla kişiye tecavüz ettiyse, bir çocuğa birden fazla erkek tecavüz ettiyse, damacanaya, hayvana bir erkek tecavüz ettiyse, aynı aileden babası, abisi, amcası, kuzeni her ne ise tecavüz ettiyse, erkek çocuğa tecavüz edildiyse, zihinsel engelli bir çocuğa tecavüz edilince ne olacak acaba?

Bilginin, etik bilincin ışığında yasa yapan, uygulayan ve koruyanların ve hatta her yasayı düşünmeden onaylayanların varsa, kaldıysa bir parça vicdanlarına geri iade ediyorum bu soruları. Soruların cevapları eğitilmesi gereken erkek bilincinde saklı.

Son cümle bir düşünürden gelsin;

"Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet." Arthur Schopenhauer

Ve dilerim o cennet, ölümden önce gelsin...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.