SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın ve görmeyi öğrenmek

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2019 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 07:06

Bakmak ve görmek arasında fark vardır. Hastanelerin tüm alanlarına bakarsınız ama sadece bakarsınız, oysa o baktığınız alanlarda görmeniz gereken çok israfın olduğunu gözden kaçırmamanız gerekir. Hastane çatısı altında tüm süreçler kendi aralarında kesişirler. İşte görmekle bu israfın nerelerde gizlendiğini görmemek mümkün değil.

Renklerin efendisi Leonardo da Vinci'nin dediği gibidir hastane süreçleri... "Görmeyi öğrenin. Herşeyin birbiri ile bağlantılı olduğunu göreceksiniz".

Hasta veya hasta yakını olarak gittiğiniz hastanelerde pek çok alana girer çıkarsınız. Her alanda farklı süreçler sizlere hizmet eder. Bu demektir ki birden fazla süreçler içine giriyor çıkıyorsunuz. Sadece bir alandaki memnuniyetsizliğiniz aslında birden fazla süreçle ilgildir. İşte biz sağlık sunucuları bu israfı görmeyi öğrenebilirsek sunulan sağlık hizmetini bir üst seviyeye çıkarabiliriz. Görülen israf eğer bir kök sebep ise iyileştirmelerin kalıcı olacağından şüphe etmemek gerek. Aksi ise israfı halı altına itmek ya da o anda yangın söndürmek olur. Ama israf yaşıyordur, yani canlıdır. Günün birinde yine baş gösterecektir.

O nedenle bakmak ve görmek arasındaki farkı çok iyi algılayarak, beynimizin yalın düşünce ile çalışmasını sağlamak sağlığın liderlerine düşüyor. İsrafı ortadan kaldırmanın zamanı sanki geçti bile. Ama zararın nereden dönülse kardır düşüncesi ile yalın iyileşmelerin tüm hastaneler tarafından uygulanması gerekiyor.

İsraf süreçlerde yüzde100 vardır. Ama farkındayızdır ama değilizdir. Mutlaka vardır. İsrafın peşine düşmek lazımdır.

Sağlık hizmeti alan tüm insanlığın buna ihtiyacı vardır.

Yalın sağlıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.