SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın sağlıkta fiyat, kalite ve güven

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2021 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 07:45

Üretim veya hizmet sektöründe bizlere arz edilen her ürünün bir değeri vardır.

Ancak her ürünün güvenliği ile fiyatı doğru orantılı mıdır?

Her fiyatı yüksek ürün güvenli ve kaliteli midir?

Veya her ucuz ürün güvensiz ve kalitesiz midir?

Bu soruları açmakta yarar var.

Vereceğim örnek hizmet sektöründen ve en önemlilerinden biri olan sağlık sektöründen olacak.

Sağlık sektöründe gelişen tıbbi bilgi, beceri, teknoloji ile gerek ilimizde ve ülkemizde, gerek kamu ve özel hastanelerde son derece başarılı girişimler gerçekleştiriliyor. Sunulan sağlık hizmetinin gözümüzü alamadığımız bir de gösterişli yönü var. Sağlık hizmetinin sunulduğu ortamın fiziksel şartlarının albenisi var. Tabii ki fizik şartlar temiz, göze hoş ve konforlu olsun, en önemlisi ergonomik olsun ama tıbbi ve hijyenik özellikleri de barındıran optimum şekilde tasarlanmış, özellikle enfeksiyon önlem ve kontrol standartları ile iş güvenliği standartları mutlaka gözetilmiş olsun. Bu detay son derece önemlidir. Çünkü alanlarda olası aksilik, hata ve güven zaafı sonunda hasta ve yakınları ile hastanelerin aleyhine sonuçlara neden olur. İnsanlarımız dış görüntü ve pırıltılı  sunuma değil verilen hizmetin güvenliğine bakmalıdırlar.

Güvenlik deyince, hataları önleyebilen, gerek hasta ve hasta yakınının gerekse çalışanın memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı başarabilen ve kurumda hasta güvenliğini en önemli unsur kabul eden bir yönetim anlayışının hakim olduğu kurum olup olmadığı akla gelmelidir.

Önemli olan pahalı hizmetin güvenli bir hizmet olduğunu sanmak değil, en güvenilir hizmetin sunulduğu kurumu seçmeyi bilebilmektir. Bu hastane için son derece kritik bir konudur.

Yalın bakış hatayı, eksikliği, memnuniyetsizlik ve güvensizliği barındırmaz. Bunların olmaması için yalın kurumlar mücadele verir. O nedenle hizmetin pahalı olması değil, yönetim anlayışının niteliği yansıtır verilen hizmetin güvenliğini.

Aynı konu hastaneler için de geçerlidir.

Yalın hastane anlayışı ile yönetilen hastanelerde bu farklılığın göze çarpmaması mümkün değildir.

Güven dolu yalın sağlıklı günler dileği ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.