SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın problem savaşçıları

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 12:06

Yalın; insanlığa problemi görmeyi, problemin mevcut durumunu saptamayı, iyileştirmek için harekete geçip daha iyiyi yani hedefi yakalamayı işaret eder.

Hastanelerde de bu kural değişmiyor. Başta sağlığı yönetenler olmak üzere tüm sağlıkçılar problemi görmüyorlar mı? Tabi ki görüyorlar. Ama göremedikleri veya farkında olamadıkları problemler de var. İşte hastane içindeki tüm problemleri görmek ve ardından problemin mevcut durumu saptamak, iyileştirmek için harekete geçip daha iyiyi yani hedefi yakalamak yani” problem savaşçıları” kimliği ile harekete geçmek gerekir. 

Her sağlıkçının işi başından aşkın. Doğru. İşte bu işi başından aşkın hallere, problemlerle savaşıp yalın iyileşmeler çare olacak. Zaten sağlıkçılar işlerini yaparken bu iyileşmeleri yapacaklardır. Kendilerinden ayrı bir iş beklenmemelidir.  

Yalın ayrı bir iş değildir, yaptığımız işi yalın yapmaktır. 

Sağlık hizmetindeki yalınlaşmayı sağlıkçıların kendileri yapacaklardır. 

Nasıl mı? 

Ayıracakları zaman çok uzun değil, gerekli bir eğitim süresinde problemleri görmeyi ve ardından çözümlemeyi öğrenmelidirler. Yani birer problem savaşçısı olmalılar. Bu savaşçıların eğitim seviyeleri ise  sarı, yeşil, siyah kuşak diye adlandırılıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi siyah kuşak problemleri çözmede en eğitimli olan sağlıkçıdır. Sağlığın iş yapış şekil ve modellerinde sağlığı yönetenler başta olmak üzere tüm sağlıkçılar bu gözle işlerine baktıklarında sadece hasta ve hasta yakınları değil herkes, yani sağlık hizmetini veren de sağlık hizmetini alan da kazanacaktır. 

Hep birlikte el ele yalın sağlığa emek verelim. Süreçlerimizi iyileştirme adına problem savaşçısı eğitimleri ile işlerimizi yalınlaştıralım, problemlerimizden arınalım.

Var mısınız?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.