SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın bakış ve disiplin

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2021 00:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 00:44

Sevgili okurlarım;

"Disiplin" ürkütücü ve itici bir kelime sanki. Okuduğumuz okullarda önemli bir organ olan 'Disiplin Kurulu'nun pek de iyi şeyler anımsatmamasındandır belki bu ürkütücülüğü ve iticiliği.

Ama iyi tarafından düşünülecek olursak; kurallar sıralaması yani işin nasıl yapılması ve olması gerektiğini bizlere işaret eden disiplin, doğru iş yapmamızı sağladığı için bizden yanadır aslında.

Yalın bakış ve yalın düşünce şunu savunur: Her ne yapılıyorsa, herkes tarafından, her yerde, her zaman işi kurallarına uygun yap, yani bir disiplin içinde yap. O yaptığını nasıl daha iyi yapabilirsin diye düşün! O halde disiplin varsa yaptığımız işi daha iyi yapmamız, yani iyileşme ve gelişme de mümkün.

Bu konuyu sağlığa uyarlayacak olursak;

Biz sağlık hizmeti sunucuları olarak 'Yalın bakış ve düşünce' ile verdiğimiz sağlık hizmetini tüm sunucular olarak ama herkes (sağlık yöneticileri, doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları ve tüm sağlık destek-idari çalışanları) iş disiplini ve prosedürlerimiz, talimatlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürelim.

Çalışmalarımızı sürdürürken her zaman 'işimizi daha iyi nasıl yapabilirim?' diye düşünelim. Bu bakış ve düşünme ile sağlık hizmeti sunucuları olarak iyileşmek ve gelişmek bizlerin elinde. Çünkü topluma kaliteli, güvenli, hatasız, uluslararası standartlarda yalın sağlık hizmeti sunmanın yolu buradan geçiyor.

Var olan disiplinimizi kanıta dayalı güncel bilgilerle kuvvetlendirerek ve bilgi teknolojilerini kullanarak çağdaş adımlarla ilerleyebiliriz.

Disiplinli yalın günler dileği ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.