SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın Bakış ve denetim

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2019 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 00:29

Hastaneler olarak pek çok denetimlerden geçiyoruz. Hastane içinde alan vizitleri, Gemba (Gerçek Olay Yeri), DÖFİ (Düzeltici Önleyici Faaliyet İsteği), Öneri Sistemi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı denetimleri ile ulusal ve uluslararası sağlıkta akreditasyon kuruluşlarının denetimleri bunların belli başlılarıdır.

Denetim nedir?

Bir alana ait belirlenmiş kurallar rehberliğinde alanın kontrol edilmesidir. Bu denetim o alanda denetlemeye yetkin çalışanlar tarafından iç denetim niteliğinde olabileceği gibi dışardan bağımsız yetkin kişilerce de gerçekleştirilebilir.

Denetim iyileşme gereksinimi olan yönleri ortaya çıkarmasının yanı sıra eğitim niteliğinde de olur.

Her zaman, her yerde, herkes tarafından daha iyiyi yapma mantığının hakim olduğu bir yalın bakış ile bakalım:

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartlarına göre sağlık hizmetinin sunumu şart oldu. Bu standartlar doğrultusunda sağlık hizmetinin sunulup sunulmadığı konusunda ise Sağlık Bakanlığı'nın yılda bir kez gerçekleştirdiği  denetimleri ile değerlendiriliyoruz. Sonuç olarak her hastanenin bu denetim sonucunda sahip olduğu bir puanı oluyor, değerlendiriliyor. Sınıfta mı kalıyor? Kesinlikle hayır! Sağlık hizmetini daha iyi hale getirmek için iyileştirme projeleri geliştiriyor. İşte burada yalın araçlar devreye giriyor.

Dahası artık hastanelerimiz akredite ediliyor.

Daha iyiyi yakalamak için, yalın sağlık uygulamalarını yeşertmek için.

Yalın sağlıklı günler dileği ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.