SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın bakış

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2018 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 07:10

Sevgili okurlarım...

Her işin bir yönetimi vardır.

Ailenin, fabrikanın, okulun, hastanenin, aklınıza gelen her türlü yapının yönetimi olmazsa olmaz. Yönetim mutlaka var. Var ama yönetim nasıl olmalı? Neden zaman zaman "Onun döneminde çok iyi yönetiliyordu. Onun döneminde çok başarılıydık, mutluyduk. Onun döneminde işler çok iyiydi."gibi çeşitli cümleleri sarf ediyoruz, duyuyoruz veya okuyoruz. Acaba neden?

Liderin önemini vurgulamak gerekir gibi geliyor bana.

Liderin vizyon, misyonu, kalite değerleri, yönetim biçimi bu konunun temel taşları.

Geleneksel otoriter liderler tarihe karıştı. X, Y ve Z kuşakları ile çalışılan günümüz dünyasında liderlerin vasfı da değişmek üzere veya değişmek zorunda sanki. Yöneticiler artık sahada ve çalışanlarla birlikte olmak durumunda. İyi hali ile kötü hali ile üretimi bizzat gözlemek çok yararlı olur kurum için. Masa başında olan yöneticiler maalesef yönetsel anlamda çok önemli olan bu gözlemleri kaçırıyorlar. Oysa bu gözlemler kurumun aşama kaydetmesinde çok gerekli malzemeler.

Hastaneler için de aynı durum söz konusu. Yalın hastane olma yolunda olan hastanelerin yöneticileri sahayı masalarına tercih etmek durumundalar. Aynı zamanda vizyon, misyonu, kalite değerleri ve yönetim biçimi açısından yalın anlayışa sahip olmaları gerekmektedir.

İyi yönetilmiş sağlık kurumlarında sağlığınıza kavuşma dileklerimle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.