SON DAKİKA
Hava Durumu

Ülkemizde her gün bir uçak düşüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2021 00:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2021 00:25

Hala içinde bulunduğumuz ve sonlandıramadığımız koronavirüs salgınının umarım  4. Dalgasını görmeyiz. Görmemek bizim elimizde, yani insanların elinde. Ama hassasiyet; mesafe, maske ve temizliğe özen göstermek şartıyla.

Son günlerde salgın nedeniyle ülkemizde günlük can kaybı sayısı 250'yi geçmiş durumda. Bu sayı bir yolcu uçağı içindeki ortalama insan sayısı kadar. Dün (13 Nisan 2021) ülkemizde pandemiye bağlı ölüm sayısı 273 idi. Yani bir uçak düştüğünde yaşanacak can kaybı sayısı.

Her gün ülkemizde bir uçak düşsün ister miyiz?

Tabii ki hayır!

Hatta her gün uçak düştüğünde kendinizi riske atıp uçağa biner misiniz?

Tabii ki hayır!

Durum böyleyken; mesafe, maske ve temizliğe neden özen göstermiyoruz?

Neden eski normaller gibi yaşamakta ısrarcıyız?

Önce kendi sağlığımızı, sonra çevremizdeki insanların sağlığını düşünmek, bugünün dünyasında insan soyunun aklından çıkarmaması ve günlük yaşam haline getirmesi gereken bir davranış modeli olmalıdır. Bu bir toplum sağlığı sorunudur. Devlet, önlemleri alırken bizlere de mesafe, maske ve temizliğe dikkat etmek düşüyor.

Bir yılı geçem koronavirüs salgını sürecinde 35 bine yakın insanımız hayatını kaybetti, binlerce insan yakınlarını kaybetti. Binlerce kişi şu anda hastanelerde ve evlerinde sağlığına kavuşmak için tedavi oluyor, yaşam mücadelesi veriyor. Buna bağlı olarak da tüm sağlıkçılar fedakarca seferber olmuş durumda.

Lütfen!

Uçaklar düşmesin, sağlıklı yolculuk herkesin sosyal hakkı!

Kendimize ve çevremize saygı duyalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.