SON DAKİKA
Hava Durumu

Ülkemizde her gün bir uçak düşmeye devam ediyor!

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2021 00:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 00:33

Geçtiğimiz nisan ayı başında "Hala içinde bulunduğumuz ve sonlandıramadığımız pandeminin umarım 4. dalgasını görmeyiz" diye yazmıştım. Görmemek bizim elimizde demiştim ama görmek de bizim elimizdeymiş meğer! Nerede hassasiyet, dikkat, mesafe, maske ve temizliğe özen?

Her gün ülkemizde bir uçak düşsün ve insanlar ölsün ister miyiz? Tabii ki hayır!  Ama günlük vefat eden hasta sayımız bir uçak yolcu sayısına denk geliyor. Böyle bir ortamda uçağa binmekte kaygı duyarsınız değil mi?

O halde ölümle karşılaşmamak için aşı olma konusunda kaygı niye?

Peki  o halde hassasiyet, dikkat, mesafe, maske ve temizliğe özen göstermemek niye?

Neden bunlara hassasiyet göstermemekte ısrarcıyız?

Hatta neden aşı olmamakta ısrarcıyız?

Önce kendi sağlığımızı, sonra çevremizdeki insanların sağlığını düşünmek bugünün dünyasında insanoğlunun aklından çıkarmaması ve yaşam kuralı haline getirmesi gereken bir davranış modeli olmalıdır. Bu bir toplum sağlığı sorunudur. Devlet önlemleri alırken bizlere de mesafe, maske ve temizliğe dikkat etmek düşüyor.

Devlet diyor ki: Hastalıktan korunmak, hastalık ile mücadeleden daha kolay. Kulak verelim ve yapalım. Hastalıktan korunalım; yani hassasiyet, mesafe, maske ve temizliğe özen gösterelim, en önemlisi aşımızı olalım.

Çok sayıda insan hayatını, çok sayıda insan yakınlarını kaybetti. Çok sayıda insan şu anda hastanelerde ve evinde sağlığına kavuşmak için tedavi oluyor, yaşam mücadelesi veriyor. Buna bağlı olarak da tüm sağlıkçılar fedakarca seferber.

Lütfen!

Uçaklar düşmeye devam etmesin, sağlıklı yolculuk herkesin sosyal hakkı!

Kendimize ve çevremize saygı duyalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.