SON DAKİKA
Hava Durumu

nCOVID-19'un mağlubiyeti yakın mı?

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2021 00:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 00:33

nCOVID-19'dan korunmanın üç yolunu tekrar tekrar hatırlatmakta üzülerek hala yarar görüyorum: Maske, mesafe ve temizlik (el yıkama). Geçirdiğimiz bayram tatili ile birlikte artan düğün ve benzeri cemiyet organizasyonları ile bu üç kuralın ihmal edildiği dikkatlerden kaçmadı.

Sadece virüsten korunmaya ilişkin kurallara uyuyor gibi yapmadan, bunları usülüne uygun şekilde uygulamak gerekiyor. Yoksa, uyguluyor gibi yapmak bir işe yaramıyor.

Düşünüyorum da bu nCOVID-19 gözle görünmüyor, keşke görebilsek de onu el yıkama ya da ilaçla ortadan kaldırabilsek. İşin zor kısmı da bu zaten. Görmüyoruz onu. Dahası kimde konaklamış, onu da bilmiyoruz.

Bu üç korunma yöntemini uygulamayanlara veya özenli olmayanlara sesleniyorum:

Sizin hayatınız mı değerli, yoksa nCOVID-19'un hayatı mı?

Siz mi hayatta kalmak istiyorsunuz, yoksa nCOVID-19 mu hayatta kalsın?

Tercihi size bırakıyorum diye yazacaktım ama akıllı olan bu işin tercihi mi olur diye düşünür diye yazmaktan vazgeçtim.

Günümüzde bu hastalıktan korunma yolu olan aşı olanaklarından yararlanmamak da neyin nesidir? Bu soruya da cevap vermekte gerçekten çok zorlanıyorum. Hele aşı karşıtı olanlara sormak lazım: Acaba kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği, tetanoz ve çocuk felci aşıları olmasalardı bu hastalıklardan kendilerini nasıl koruyacaklardı?

Yalın düşünün, riski görün, engelleyin ve nCOVID-19'a mağlup olmayın. Önleme ve korunma yolları uygulanmadığı müddetçe korkarım nCOVID-19 değil biz mağlup olacağız.

Aşınızı olunuz!

Yalın sağlıklı günler hepimizin olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.