SON DAKİKA
Hava Durumu

Doktor sorunlarının kök sebeplerine inilmeli

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2022 00:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 23:05

Gün geçmiyor ki her meslek grubunun o gruba has sorunlarının olumlu haberleri kadar olumsuz haberlerini duymayalım. 

Doktorlara ait olumsuz haberler maalesef son yıllarda arttı. Bu hoşnutsuz durumu yalın bakış ile irdeleyerek kök sebeplerine inilmesi gerektiğini bugüne kadar çok kere yazdım, çizdim.

Doktor sorunlarının kök sebeplerinden biri yönetim başlığı altında geçen, hekimlerin eğitim programlarında tamamlanması gereken eksik derslerdi. Çünkü bu dersler tamamlanmadığı müddetçe biz doktorların hastanede iş yapış modellerimiz, iletişimimiz, verimliliğimiz hakkını bulamadığı için başta basında olmak üzere olumsuz yönde hep gündemde olmaya mahkum oluyoruz.

Bu yıl ve geçen yıl Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Snıf öğrencileri yani hastanede staja başlayacak öğrenciler için yönetim tarafından sevindirici bir program yapıldı. Bir günlük oryantasyon programı olan ve içeriğindeki hasta-hekim İlişkisi, sağlıkta şiddet, sağlıkta kalite, hasta güvenliği, enfeksiyon kontrolü, zor haber verme yöntemi gibi konular yetkin öğretim üyeleri tarafından Tıp Fakültesi öğrencilerine aktarıldı. Bu konular ülkemizin hiçbir Tıp Fakültesi eğitim programlarında maalesef yer almamaktadır . 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının eğitimde açık olan bu boşluğu böyle bir etkinlikle kapatması öğrencilerin hasta ile temasa geçeceği dönem öncesi çok faydalı oldu. Kendilerini kutluyorum.

Bu oryantasyon programını dinlerken “öğrencilik yıllarımda bu konuları ben ve tüm meslektaşlarımın dinlemiş olsaydık günümüz sorunlarına bir nebze çare olabilirdi" diye düşündüm.

Biz doktorların sorunlarımızın kök sebeplerine inilmeli!

Çünkü o kadar çok kök sebep var ki iyileştirilmesi gereken. 
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.