SON DAKİKA
Hava Durumu

7-Sigma ve sağlık

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2022 00:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 08:43

Altı sigma, mükemmelliğin sağlanması amacıyla işletmelerde süreçlerin tanımlanması, ölçülmesi, analiz edilmesi, iyileştirilmesi ve kontrolü için kolay ve etkili istatistik araçlarının kullanıldığı bir yönetim stratejisidir. Aynı zamanda içinde liderlikten iletişime kadar çok sayıda konuyu içine alan bir yönetim desteği sağlayan bir yöntemdir.

Hastanelerden otomobil üreticilerine, bankalardan yazılım şirketlerine kadar her şirket 7- Sigma’yı uygulayabilir.

1- Sigma milyonda 697672, 2- Sigma milyonda 308537, 3- Sigma 66807, 4- Sigma milyonda 6210, 5- Sigma milyonda 233, 6- Sigma milyonda 3.4 hatayı kabul ederken; 7- Sigma ise milyonda 0.01 hatayı  kabul eden bir yönetim felsefesidir. Yani sigma düzeyleri yükseldikçe hatalar azalır, ürün ve hizmet kalitesi yükselir ve maliyetler azalır.

Sonuçta ürünü veya hizmeti alanın memnuniyeti artar.

Sağlıkta da 7-Sigmayı bir metodoloji olarak kullanarak; uluslararası hasta güvenliği hedeflerimizin ve sağlıkta kalite göstergelerimizin ne düzeyde olduğunu ifade edebiliriz.

7-Sigma uygulamaları ile sağlık hizmetlerimizin ve süreçlerimizin ne durumda olduğu hakkında bilgi sahibi oluruz. Böylece diğer hastane sağlık hizmetlerinin süreçleri ile kendimize ait olanları karşılaştırır ve sonuç olarak ne kadar ileride veya geride olduğumuzu anlarız.

Başarı ile sonuçlanmış bir 7-Sigma uygulaması neticesinde maliyetlerde azalma, üretkenlikte artış, pazar payında artış, hasta tatmininde artış, döngü-süresinde azalma ve hata oranında azalma gibi birçok fayda elde edilebilir.

7-Sigma yönetim sistemini isteyen herkes hastanesinde uygulayabilir. Hata, yalın düşünceye göre önemli israflardan biridir.

Hatasız yalın sağlıklı günler dileği ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.