SON DAKİKA
Hava Durumu

11 Ocak Türkiye Sağlıkçılar Günü kutlu olsun

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2022 02:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2022 02:54

Bakmayın siz bu başlığa. O kadar çok kutlamalar var ki sağlıkçılarla ilgili. 14 Mart Tıp Bayramı ile başlayan, Eczacılar Günü, Anestezi Teknikerleri Günü, Diyetisyenler Günü, Radyoloji Günü,Tıbbi  Muhasebe Günü vs. diye devam ediyor. Bunlar gerçekten sağlıkçıların ruhunu okşasa da asıl sorunlar gelip geçiliyor. Çözüm getirilmiyor. Hatta zaman geçtikçe bir çığ gibi büyüyor.

Doğrusu ben hekim olarak sağlıkta kalite ve yalın düşünceyi sağlık süreçlerine yerleştirerek hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarını nasıl mutlu ederimin peşindeyim ama devlet büyüklerimizin bakacağı daha önemli konular var:

Hangi ülkede, hangi meslek grubunda mecburi hizmet var? Mecburi hizmetini tamamla sonra diploma! Hayret!

Hangi ülkede ve meslek grubunda yapacağın işe belirlenmiş bir zaman dilimi var? Hastanı 5 dakikada muayene et! Şaşırılacak bir durum!

Hangi ülkede ve meslek grubunda şiddet gün geçmiyor yaşanmıyor? Yoksa ağlıkçılar sınanıyor mu!

Benim kafamı kurcalayan bu 3 konu başlığı. Bunlara eğilmek ve çözümler getirmek lazımdır. Sağlık, fen bilimleri gibi gözükse de aslında sosyal bilimler bir yerde. Sağlıkçı toplumun gözü önünde. Her yaptığı bir olay. İyi bir şey de olsa kötü bir şey de olsa derhal topluma mal ediliyor.

Sağlıkçının ailelerinin ve devletin emeği sağlıkçılar üzerinde çok büyük. Eğitim uzun. Hayat ile uğraşılıyor. Ama her bir sağlıkçının birer insan olduğu, ailesi, eşi, çocuğu, olduğu onun da bir hayatının olduğu, duygusuz olmadığı unutulmamalıdır.

Yine de tüm sağlıkçıların günü kutlu olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.