SON DAKİKA
Hava Durumu

New York Times ekibi "Yaren Leylek" için Eskikaraağaç'a geldi

New York Times'ın üç kişilik ekibi balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu "dostluk hikayesi"yle bilinen ve bu yıl 13. kez Eskikaraağaç'a gelen "Yaren Leylek"in hikayesini yazmak için Karacabey'e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
New York Times ekibi "Yaren Leylek" için Eskikaraağaç'a geldi

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Köyü'nde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu "dostluk hikayesi"yle bilinen "Yaren Leylek", bu yıl 13. kez köye geldi. Köy ile özdeşleşen Yaren Leylek dünya medyasının da ilgi odağı oluyor.

ABD'nin dünyaca ünlü basın kuruluşu New York Times Türkiye Büro Şefi Ben Hubbard, muhabir Şafak Timur ve Foto Muhabiri Ivor Prickett ile Karacabey'e gelerek Adem Amca ve Yaren hikayesini araştırdı.

Ekip, hikayenin yaşandığı leylek köyü Eskikaraağaç'ta Adem Yılmaz ve Yaren Leylek'in hikayesini başından beri takip eden doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş başta olmak üzere diğer köy halkıyla "Adem Amca ile Yaren Leylek" hikayesini konu alacak yazı dizisi için röportajlar gerçekleştirdi.

"Adem Amca ve Yaren Leylek" bölge için bir marka

Hazırlayacakları yazı dizisi için Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile de bir araya gelen Hubbard ve ekibi, Eskikaraağaç başta olmak üzere doğa üzerine yapılan projeler ve farkındalık çalışmaları hakkında görüştü.

Özkan bu ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ilçeye dair çeşitli çalışmaları kendilerine aktardı.

"Adem Amca ve Yaren Leylek"in artık bölge için bir marka değeri haline geldiğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Şu an Eskikaraağaç Köyü'ne Adem Amca ve Yaren Leylek'i görmeye yüzlerce turist geliyor. Bu hem ilçemiz hem de Eskikaraağaç adına çok büyük avantaj. Adem Amca ve Yaren Leylek hem kırsal kalkınmaya, hem doğaya dikkat çekmeye hem de ekoturizme öncülük eden bir hikaye oldu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.