SON DAKİKA
Hava Durumu

Leylek çifti tarihi saat kulesindeki yuvalarına yerleşti

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarihi saat kulesine yuva yapan leylek çift, bu bahar da aynı yere yerleşti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2022 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Leylek çifti tarihi saat kulesindeki yuvalarına yerleşti

Yenişehir'de leyleklerin geçen yıl tarihi saat kulesine yuva yapan ve kuluçka döneminde oldukları için restorasyonu sonbahara ertelenen saat kulesi, bu yıl da aynı çifte ev sahipliği yapıyor.

Leylek ailesine "Şungarlar" ismini verdiklerini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ismin kaynağını şöyle açıkladı:

"Kayı Boyu'nun ongunu, Şungar kuşudur. Şungar, doğan benzeri yırtıcı bir kuş türü. Bu isimden esinlenerek leylek çiftimizi 'Şungarlar' olarak anmaya karar verdik." ifadesini kullandı.

Geçen yıl leylek çiftin 4 yavrusunun olduğunu belirten Aydın, Yenişehir için leyleklerin önemine değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Leyleklerin 30 yıl ömrü var ve genelde tek eşle yaşıyorlar. Ekolojik sistemdeki rolleri, Yenişehirli çiftçilerimiz için çok önemli. Leylekler, böcekler, sürüngenler ve kemirgenleri tüketerek, ekili tarım alanlarını da bir anlamda korumuş oluyor. Hele şu günlerde tarım alanlarında leyleklerle çiftçimiz arasındaki iş birliğini mutlaka görmelisiniz. Çiftçimiz traktörle tarlasını sürerken, arkasından gelen leyleklerimiz de topraktaki zararlıları topluyor. Çiftçimize bu güzel dayanışma ve anlayışından ötürü teşekkür ediyorum. Tek ricam, tarlalarında plastik atık bırakmamaları. Sürücülerimizden de leylekler konusunda duyarlı davranmasını bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.