SON DAKİKA
Hava Durumu

Kursiyerlerin sertifikası Vali Harput'tan

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa İş-Kur proje ortaklığıyla düzenlenen ''Şaypa İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Sertifika'' töreninde kursları bitiren 27 kursiyere sertifikalarını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2012 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2012 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kursiyerlerin sertifikası Vali Harput'tan

Şaypa Gülbahçe merkez binasında gerçekleştirilen törende konuşan Harput, Şaypa ailesi ve Türkiye İş Kurumunu projelerinden dolayı kutladığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

''İnsanların faydalısı insanlara faydalı olandır. Bu çok önemlidir'' diyen Harput, Şaypa'nın şu ana kadar 2 bin 300 kişiye istihdam olanağı verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Sayın Hıdır Bey az önce de bir müjde verdi ve bin kişiyi daha istihdam edeceklerini söyledi. Ülkemizde ve Bursa'da dışardan göçle gelen çok sayıda insan, iş için bir çok kapı çalıyor. Günümüz şartlarında her isteyene istediği işi verme yok. Onun için siz bu işi bulduğunuz için şanslısınız. Bunun kıymetini bilin ve işinizde başarılı olmaya çalışın.''

İnsanlara iş vermek için öncelikle meslek sahibi olma şartının arandığını dile getiren Harput, ''İş-Kur Müdürlüğü marifetiyle insanlarımızı meslek sahibi yapmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Kurslar açıyoruz, ilanlar duyuruyoruz ve gelin bu kurslarda meslek sahibi olun diyoruz. İstihdam garantisi yok ama meslek garantisi var. Gelin meslek öğrenin ve günde 15 TL harçlık verelim. 6 ay sonra bir sertifika sahibi yapalım. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon civarında yabancı işçi çalışıyor'' diye konuştu.

Şaypa Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı ise sadece yatırımlarla değil insan kaynaklarıyla da sektörün lokomotif şirketlerinden biri olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, Şaypa ailesi olarak gerçekleştirilen proje sayesinde istihdama katkı sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.