SON DAKİKA
Hava Durumu

Küçükyenice'de 86 yıldır süren hıdırellez coşkusu

Baharın gelişi olarak kabul edilen hıdırellez, Bursa'da coşkulu etkinliklere sahne oldu. Hıdırellez geleneğinin yaklaşık 90 yıldır yaşatıldığı Mudanya'nın Küçükyenice Köyü'nde de dün akşamdan başlayıp gün boyu devam eden kutlamalar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 00:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Küçükyenice'de 86 yıldır süren hıdırellez coşkusu

Havaların ısınmasıyla baharın gelişi olarak kabul edilen hıdırellez, Bursa ve köylerine coşkulu etkinliklere sahne oldu. Yaklaşık 90 yıldır hıdırellez geleneğinin yaşatıldığı Mudanya'nın Küçükyenice Köyü'nde de akşam kadınların eğlenceleri ile başlayan kutlamalar ateşlerin yakılmasıyla devam etti.

Hıdırellez nedeniyle Küçükyenice Köyü Camii'nde öğle namazının ardından mevlid okutuldu ardından köylülere ve gelen konuklara yemek ikram edildi. Köylüler meydanda ve kahvehanede sohbet ederken çocuklar da parklarda keyiflerince oynadı.

Küçükyenice Muhtarı İsmail Hakkı Erten (sağ başta)

Küçükeyenice Muhtarı İsmail Hakkı Erten, havaların ısınmasının, baharın gelişinin işareti olan hıdırellezin bolluk, bereket ve birlikteliği ifade ettiğini söyledi. Köylülerin yaptığı katkılar ile kuzuların kesilip çorbaların piştiğini, pilav ve süt tatlısı ile etkinliğe katılanlara ikram ettiklerini anlatan İsmail Hakkı Erten, "Her yıl 6 Mayıs günü köyümüz Mudanya ve Nilüfer'in köylerinden gelenlerle dolup taşıyor. Bu güzel gümünüzde aramızda olan milletvekillerimize, yetkilere, çevre köylerden gelenlere teşekkür ediyoruz. Bu geleneği aksatmadan sürdürmek istiyoruz" dedi.

Küçükyenice Köyü'nden Bursa ve Uludağ manzarası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.