SON DAKİKA
Hava Durumu

Klasik otomobiller Bursa'yı şenlendirdi

Bursa Klasik Otomobilciler Derneği tarafından (BURKOD) Osmangazi Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ''7. Klasik Otomobil Şenliği''ne, birçok ilden gelen yaklaşık 250 klasik araç katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2013 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2013 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Klasik otomobiller Bursa'yı şenlendirdi

BURKOD Başkanı Zafer Ahmetoğlu, etkinliğin gerçekleştirildiği Sukaypark'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, müzelerde bile bulunması zor araçları bir gün içerisinde vatandaşlara göstererek klasik otomobil sevgisini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen klasik otomobil tutkunlarıyla bu hobiyi paylaştıklarını ifade eden Ahmetoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün 30 yaş üzerinde yaklaşık 250 tane otomobil bekliyoruz. Bunları iki sınıfta değerlendiriyoruz. Avrupa üretimi klasik otomobiller ve Amerikan üretimi klasik otomobiller. Çoğunluğu Bursa'dan olmakla beraber İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Denizli'den gelen arkadaşlarımız var. Bu etkinliği her yıl bir defa yapıyoruz. Bir de Bursa Klasik Otomobilciler Derneğinin kendi içerisinde yaptığı organizasyonlar var şehir gezileri gibi. Sürekli klasik otomobilleri kullanmaya çalışıyoruz. Türkiye'de son 2 yılda 15'e yakın klasik otomobil derneği ve bir de federasyon kuruldu. Artık Klasik Otomobil Federasyonuna bağlıyız. Bu konuda oldukça önemli gelişmeler var ülkemizde."

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlik, klasik otomobillerin şehir turuyla sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.