SON DAKİKA
Hava Durumu

Kamerun'dan Bursa'ya dostluk mesajları

Kamerun Ngaundere Eyalet Valisi Abakar Ahmat, Ngaundere Belediye Başkanı Hamadou Dawa, İl Sağlık Müdürü Hamadicko Harouna ve beraberinde heyet Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2012 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2012 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kamerun'dan Bursa'ya dostluk mesajları

Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi istendi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, "Osmanlı'yı kuran şehir, Osmanlı burada kuruldu. Kurulduktan sonra 130 yıl başkentlik yaptı Bursa. Halen 6 Osmanlı padişahının mezarları burada, türbeleri burada. İstanbul'un fethinden sonra başkent İstanbul'a taşındı. Bursa şu anda Türkiye'nin hem tarımda, hem sanayide, hem tekstilde, hem makine imalatta en önemli merkezi. Özellikle Türkiye'nin otomotivinin %63'ü Bursa'da yapılır. Tekstilin %50'si Bursa'dadır. Tarımın, özellikle bazı ürünlerde yüzde 60-70'i Bursa'dadır. Bursa'nın tabi özellikle Uludağ'ı ile sıcak suları, termal sularıyla, şelale ve gölleriyle Bursa aynı zamanda bir tabiat cennetidir" dedi ve beraberindeki heyetten İlimizin en güzel şekilde tanıtılmasını, sadece tarih ve kültürel açıdan değil sanayisinin de gösterilmesini istedi.

Türkiye'ye ilk defa geldiklerini belirten Kamerun Ngaundere Eyalet Valisi Abakar Ahmat ise, karşılamada gösterilen sıcak ilgiden dolayı herkese teşekkür etti. Vali Ahmat sözlerine "Bu ülkeye ilk gelişimiz. Bu mükemmel ülke hakkında yeni şeyler öğrenmek ve ülkenizi keşfetmekten mutluluk duyuyoruz. Akşam yemekte biraz daha vaktimiz olduğunda ülkemizdeki sistemle ilgili birkaç şey belirtmek isterim. Valisi bulunduğum eyalet Kamerun'daki 10 eyaletten bir tanesi. Kamerun'daki eğitim kurumlarına kucak açtığımız yardımcı olduğumuz için bize teşekkür ettiniz ama aslında bundan faydalanan ve teşekkür etmesi gereken biziz. Bu okulların açılmasına öncü olmanızdan dolayı teşekkür ederiz. Bu güzel şehir Bursa'da olmaktan mutluyuz." diye devam etti. Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeleşmelerle program son buldu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.