SON DAKİKA
Hava Durumu

Google, siyah-beyaz ırkçılığıyla suçlanıyor

Harvard Üniversitesi'nden profesör Latanya Sweeney, Google reklamlarında, siyahların ve beyazların kullandığı isimler aratıldığında istatistiksel açıdan ırkçılık yapıldığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Google, siyah-beyaz ırkçılığıyla suçlanıyor

Sweeney, araştırma kapsamında, suç kaydı olan 2 bin kişinin isim ve soy isimlerinin Google'a yazıldığı ve genelde siyahların kullandığı isimler aratılınca suçla ilgili reklamların yüzde 25 daha fazla olduğuna dikkati çekti.

SİYAHLARIN KULLANDIĞI İSİMLERİ ARATINCA SUÇ İÇERİKLİ REKLAMLAR ÇIKIYOR

Google'da genelde siyahların kullandığı Ebony, DeShawn gibi isimler aratılınca çıkan reklamların, beyazların kullandığı Jill yada Geoffrey gibi isimlerde çıkan reklamlardan daha çok suç içerikli olduğu ortaya konuldu.

Araştırmada, siyahların daha sık kullandığı Latanya Sweeney, Latanya Lockett ve Latanya Farrel isimleri arandığında, Google'ın, genellikle suça ilişkin reklamları bulduğu belirtildi.

BEYAZLARIN KULLANDIĞI İSİMLER İÇİN DAHA NÖTR REKLAMLAR ÇIKIYOR

Suç kaydı olan Kristen Sparrow, Kristen Haring ve Kristen Lindquist gibi genelde beyazların kullandığı isim ve soy isimler de ise, daha nötr reklamların çıktığı kaydedildi.

GOOGLE: SONUÇLAR TAMAMEN NÖTR

Belli bir ücret karşılığında reklam verilen Google ise sonuçların tamamen nötr olduğunu ve herhangi bir ayırımcılık yapılmasına asla izin verilmediğini savundu.

Sözcü, reklamları niteleyen anahtar kelimelerin tamamen reklam verenler tarafından belirlendiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.