SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelliler ve aileleri için tatil imkanı

Türkiye Beyazay Derneği, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, 700 engelli aileleriyle Narlı Karacaali köyündeki kamp merkezinde tatil yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Engelliler ve aileleri için tatil imkanı

"Mutlu Aile" Projesi kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Gemlik ilçesi Narlı Karacaali köyündeki kamp merkezine 5 grup halinde gelen engelliler, sahilde 5 gün boyunca ücretsiz tatil yapma imkanı yakaladı. Çoğunluğu Bursa'da ikamet eden engellilere, Diyarbakır'dan gelen 18 engelli genç de eşlik ediyor. Engellileri ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günlerini engelli çocuklarla dört duvar arasında geçirmek zorunda kalan aileler için hazırlanan projenin örnek teşkil ettiğini söyledi.

Engelli ve ailelerinin güzel günler geçirmesini hedeflediklerini dile getiren Altepe, "Engellilerin sayılı gün de olsa böyle ortama girmeleri bizim için önemli" dedi.

Derneğin Bursa Şube Başkanı Zafer Hıdıroğlu ise devletin engelliler için sağladığı katkıların bulunduğunu ancak ailelerin, başta psikolojik olmak üzere birçok sıkıntıyla boğuştuğunu belirterek, tatilin onlara farklı bir ortam yarattığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.