SON DAKİKA
Hava Durumu

El emeği göz nuru iğne oyası hayat buluyor

Anadoluya özgü el sanatlarından biri olan iğne oyası, Osmangazi Belediyesi tarafından vatandaşa kazandırılan OSMEK kursları ile yeniden hayat buldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
El emeği göz nuru iğne oyası hayat buluyor

Osmangazi Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor.

Bugüne kadar 54 farklı branşta hizmet veren OSMEK bünyesinde iğne oyası kursu, kadınların ilgisini görüyor. Soğanlı Kültür Merkezi, Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi, Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi'nde toplam 720 saatlik modülle çalışan 120 kursiyer, ayakkabıdan terliğe, havludan bohçaya, taçtan bilekliğe kadar pek çok çeyiz ve günlük kullanımlar için de tercih edilen eşyalar üzerine iğne oyaları montalıyor. İpliklerin iğne ile buluşarak, maharetli ellerde hayat bulduğu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor.

El emeği göz nurunun anlam bulduğu iğne oyası kursuna toplumun her kesiminden ilgi gördüğünü belirten eğitmen Aysun Yıldız, "Meslek öğrenip iş sahibi olmak isteyenler, yaptıklarını satıp aile bütçesine katkı koyma hedefi olanlar ve boş vakitlerini değerlendirmek isteyenler kursumuzun yolunu tutuyor. Özellikle ev hanımlarımız kursumuzda hem bir şeyler öğrenip üretiyorlar, hem de sosyalleşiyorlar. Aynı zamanda iki dönem boyunca lise ve üniversite öğrencilerimize yaz kursları da düzenledik. Böylece kursiyerlerimiz duygularını renklere ve oyalara işledi" dedi.

İğne oyasının tüm inceliklerinin öğretildiği kursun kendisinde terapi etkisi yarattığını kaydeden kursiyer Müşerref İnanç ise, "Konaklı Köyü'nden geliyorum. Kendime uzun zamandır bir uğraş arıyordum. Bu kurslarda kendimizi yetiştirip, el becerilerimizi geliştiriyoruz. Burada aile ortamı oluşturduk. Herkesin faydalanmasını tavsiye ediyor, bizlere imkan sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.