SON DAKİKA
Hava Durumu

Dostunu gölde bulamayan "Yaren" leylek balıkçı Adem'in evine misafir oldu!

Eskikaraağaçlı balıkçı Adem Yılmaz ile 11 yıl önce teknesinde tanışan "Yaren" leylek, karlı havada gölde bulamadığı Adem Yılmaz'ın evine misafir oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2022 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2022 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dostunu gölde bulamayan "Yaren" leylek balıkçı Adem'in evine misafir oldu!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Uluabat Gölü'nün kıyısındaki leylek köyü Eskikaraağaç'ın maskotu "Yaren" adlı leylek, karlı havada kayığına gidemeyen ve dostluk kurduğu balıkçı Adem Yılmaz'ın evinin bahçesine misafir oldu.

Göç mevsiminde bu yıl da bölgeye gelişi sevinçle karşılanan "Yaren" leylek, Belediye Başkanı Ali Özkan'ın Adem Yılmaz'ı ziyareti sırasında evin bahçesine geldi. Bir anda Yaren ile karşılaşınca şaşıran Özkan ve Yılmaz, beraber leyleğe yiyecek verdi.

Belediye Başkanı Özkan, 11 yıldır Eskikaraağaç'a gelen ilk kez "Yaren" leyleğin karla tanıştığına tanık olduklarını söyledi.

Adem Yılmaz'ın leyleği normalde kayıkta beslediğini kaydeden Özkan, "Hava durumu kötü olunca şimdi Yaren leylek, Adem amcamızı evinde ziyaret ediyor. Adem amcamızı tebrik ediyoruz, kedileriyle, leyleğiyle yakından ilgileniyor. La Fontaine masalları gibi bir hikaye oluştu Eskikaraağaç’ta. Bu dostluk, herkesin gönlüne taht kurdu." ifadelerini kullandı.

Balıkçı Adem Yılmaz da leyleği karlı hava şartlarında korumak ve aç bırakmamak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.