SON DAKİKA
Hava Durumu

Çölyak hastalarının uğrak yeri olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Merinos Parkı'nda faaliyete başlayan 'Glutensiz Yerim Cafe Restoran', çölyak hastalığı olan vatandaşların uğrak yeri olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 01:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 01:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çölyak hastalarının uğrak yeri olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle faaliyetine başlayan ve Bursa Çölyakla Yaşam Derneği'nin işleteceği 'Glutensiz Yerim' kafe restoran, Merinos Parkı içinde, hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Glutensiz Yerim Kafe Restoran'ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın önemini vurguladı. Aktaş, çölyak hastalığının glutenin yol açtığı önemli bir durum olduğunu belirterek, "Gluteni, çölyakı ve bu tür mekanları, ancak bu durumu yaşayan bilir. Çölyak hastaları glutensiz bir hayat sürmek zorundalar. Bursa'da yaklaşık 2 bin kişinin çölyak olduğu biliniyor" dedi.

Bursa Çölyakla Yaşam Derneği'nce gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen Aktaş, "Büyükşehir Belediyesi desteğiyle açılan Glutensiz Yerim Cafe Restoran'ın, çölyak hastalığı olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelebilecekleri, aileleriyle vakit geçirebilecekleri bir mekan olarak önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyorum" diye konuştu. Aktaş, çölyaklı olmayan vatandaşların da mekandan faydalanabileceğini ifade etti.

"Bu mekanı ayakta tutmalıyız"

Bursa Valisi İzzettin Küçük de konuşmasında, 5 - 10 yıl önce çölyak hastalığının bugünkü kadar bilinmediğini hatırlatarak, çölyak ile ilgili sevindirici bir adım atıldığını söyledi. Bugün konuyla ilgili daha çok bilinçli olunduğunu ifade eden Vali Küçük, "Mekanları yaşatmak önemli ve bu hepimizin işi... Bundan sonraki hedefimiz bu mekanı ayakta tutmak olmalıdır" dedi.

Yaşam biçimi

Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay da glutensiz beslenmenin bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, derneğin işleteceği tesisin kente kazandırılmasına destek olan Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.