SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Suriyeli çocuklara barış oyuncağı hediyeleri

Bursa'da, 10 okulun katılımıyla gerçekleştirilen "Barış Oyuncağı eTwinning Projesi" kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan oyuncaklar, Suriyeli öğrencilere armağan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2022 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2022 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Suriyeli çocuklara barış oyuncağı hediyeleri

Bursa Osmangazi Cavit Çağlar İlkokulu ile Bursa'da toplam 9, Isparta'da bir okulun katıldığı proje çerçevesinde, geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak öğrenciler tarafından oyuncaklar hazırlandı.

Cavit Çağlar İlkokulunun girişinde sergilenen oyuncaklar, daha sonra okulda eğitim gören Suriyeli öğrencilere hediye edildi.

"Barış Oyuncağı eTwinning Projesi"nin yürütücülerinden sınıf öğretmeni Meltem Sultan Gürler, yaptığı açıklamada, projeyle savaştan kaçıp gelen öğrencilere yalnız olmadıklarını göstermeyi ve onların psiko-sosyal yönden güçlenmelerini desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu amaçla okuldaki öğrencilerin atık malzemelerle oyuncaklar yaptığını belirten Gürler, "Öğrencilerin yaptıkları oyuncaklar okulda sergilendikten sonra Suriyeli öğrencilere hediye edildi. Çocukların ortak dili oyuncaklar ile iki tarafın arkadaşlık ilişkilerini güzelleştirmek, iyileştirmek, sevgi-saygı ve empatiyle onları daha iyi anlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projenin amacına ulaştığını görüyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.