SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da model uçak şenliği

Havacılık sporuna gönül veren gençler, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) destekleriyle Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen '3. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası'nda kıyasıya mücadele ederek yeteneklerini sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da model uçak şenliği

Merinos Parkı'nda bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası'na, BKK Başkanı Semih Pala, THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Acar, Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Hasan Özyıldırım, THK il ve ilçe temsilcileri katıldı. Şenlik havasında yapılan şampiyonada, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, İzmit ve Yalova'dan toplam 40 kurum ve 600 yarışmacı yer aldı. 8 kulvarda sırayla model uçaklarını havaya atan gençler, en uzak noktaya ulaşabilmek için hünerlerini sergiledi. 16 yaş altı, 16 yaşaltı bayanlar ve 16 yaşüstü olmak üzere üç ayrı kategoride yapılan yarışlar, deneyimli hakem ve eğitmenler eşliğinde büyük çekişmeye sahne oldu.

BKK Başkanı Semih Pala, Türkiye'nin markası olan Türk Hava Kurumu'na Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Pala, yarışmacılara şampiyonada başarılar diledi. THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler ise, yarışmacılara iyi uçuşlar temennisinde bulundu.

Tüm gün süren yarışların ardından BKK Başkanı Pala, THK Bursa Şube Başkanı Gökgürler ve diğer protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere kupaları, madalyaları ve sertifikaları verildi.

'3. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası'nda şu kurumlar yer aldı;

"23 Nisan Ortaokulu, 9. Ana Jet Üs Kom. Hürdeniz Hav.Kol., Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML), Balıkesir 100. Yıl Teknik ve EML, Balıkesir Anadolu Lisesi, Balıkesir Bilim Sanat Merkezi, Balıkesir Teknik ve EML., Balya Atatürk Çok Programlı Lisesi, BTSO Hayri Terzioğlu, Bursa Demirtaşpaşa EML., Bursa Tan Okulları, Gazi Ortaokulu, Görükle Akşemsettin Ortaokulu, Hakan Tan Ortaokulu, Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu, Işıklar Askeri Lisesi, İlhan Parseker Teknik EML, Osmangazi Ortaokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlköğretim okulu, THK Ayvalık Şubesi, THK Balıkesir Genç Kanat. Topl., THK Bursa Şubesi, THK Eskişehir Şubesi, THK Gemlik Şubesi, THK İznik Şubesi, THK Karacabey Şubesi Hav. Klb., THK Körfez Şubesi, THK Mustafakemalpaşa Şubesi, THK Mudanya Şubesi, THK Orhangazi Şubesi, THK Yıldırım Şubesi, Tophane EML, Yalova Bahçeşehir Koleji, Yenişehir Terziler İlköğretim okulu, Yenişehir Toki Ortaokulu, Yenişehir Yolören İlköğretim okulu ve Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Ortaokulu" 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.