SON DAKİKA
Hava Durumu

BESDER güzellik sektörünün sesi olacak

Bursa'da estetik ve güzellik sektöründe çalışanları tek çatı altında toplamayı hedefleyen Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), kuruluşunu tamamlayarak ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda dernek başkanlığına Gülin Çifçi seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BESDER güzellik sektörünün sesi olacak

Kuruluş sürecini tamamlayan Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) ilk olağan genel kurulunu yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Kentin estetik sektöründeki ilk derneği olma özelliğini taşıyan derneğin genel kurulunda tek liste ile yapılan seçimde Gülin Çifçi'nin listesi yönetime seçildi.

BESDER'in Es Akademi bünyesinde gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kurul'da konuşan Gülin Çifçi, güzellik sektöründe hizmet veren herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Dernek üyeliği için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sertifikalı olma şartının arandığını vurgulayan Gülin Çifçi, kent yöneticileri ve ilgili sektör temsilcileriyle işbirliği içerisinde çalışmalar yürüteceklerinin ifade etti.

'SEKTÖRÜN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ'

Güzellik sektöründe yaşanan sorunlara çözüm önerileri sunacaklarını ve sektör temsilcilerine yönelik eğitimler düzenleyeceklerini açıklayan Çifçi; "Bursa, güzellik sektörüne yapılan yatırımlar açısından her geçen gün büyümesini sürdürüyor. Kentimizde hemen her gün yeni bir güzellik merkezi faaliyet göstermeye başlıyor. Yüzlerce işletme ve binlerce sektör çalışanı mevcut. Bu işletmelerin birtakım sorunları var. Çözüm önerileri getirmek için bir dernekleşme artık kaçınılmaz olmuştu. Biz de bu eksikliği gidermek için böyle bir oluşum içerisine girdik. İlkini gerçekleştirdiğimiz olağan genel kurulumuzun tüm sektör temsilcilerine ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Estetik sektörünün Türkiye'de çok geniş bir çalışma alanının bulunduğuna işaret eden Çifçi, estetik sektörü temsilcilerinin en çok dert yandıkları konuların başında haksız rekabetin geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Kentimizde yüzlerce sektör temsilcisi firma hizmet veriyor. Ancak yeterli denetimlerin yapılamaması yüzünden, kaliteli hizmet veren kurumların da canı yanıyor. Güzellik sektöründe hijyen ve kaliteli hizmet temel prensiplerimizin başında geliyor. Bu işi hakkı ile yapmayan kurumlar ise sektörümüze büyük zararlar veriyor. Dernek olarak bu ayrımın yapılması ve kaliteli kurumların ödüllendirilmesi amacıyla hizmet vereceğiz. Bunun yanı sıra üyelerimizin ve sektörümüzün sorunlarını ve taleplerini yetkili mercilere aktarmak için çalışacağız."

Kamu kurum ve kuruluşlarına tanışma ziyaretleri düzenleyeceklerini kaydeden Çifçi; "Öncelikli hedeflerimizin arasında dernek üyelerimize meslekleriyle alakalı eğitimler vermek ve hizmet kalitelerini arttırabilmeleri için her türlü desteği sağlamak geliyor. Sektörümüzün hak ettiği yere gelebilmesi ve Türkiye çapında saygınlığını arttırabilmek için çalışacağız. Başta Bursa olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde de eğitimler ve toplantılar düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi

BESDER Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu asil üyeler; Gülin Çifçi, Ayşegül Baykara, Ayla Köyler, Cemile Füsun Kırımlı, Özgül Akdemir Erdem.

Yönetim Kurulu yedek üyeler; Saliha Alkan, Derya Bulut, Nilgün Maltaş, Zeynep Begüm Özeren, Fatma Akdemir.

Denetleme Kurulu asil üyeleri; Reyhan Yalgın, Mediha Karasu, Tülay Bozkaya.

Denetleme Kurulu yedek üyeleri; Oğuz Kanbir, Gülten Güler ve Ali Yıldız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.