SON DAKİKA
Hava Durumu

 Artvinli eski öğrencilerinden Ahmet Hoca’yı duygulandıran sürpriz

43 yıllık Fen Bilgisi öğretmeni, son dersini vermek üzere girdiği sınıfta, Artvin Ticaret Lisesi’nde mesleğine başladığı dönemde ilk dersi verdiği öğrencileri karşısında bulunca, duygu dolu anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
 Artvinli eski öğrencilerinden Ahmet Hoca’yı duygulandıran sürpriz

Fen Bilgisi öğretmeni Ahmet Büyükçelik, 43 yıllık meslek yaşamını noktaladığı Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki son dersinde büyük sürprizle karşılaştı. Yaş haddinden emekli olan Büyükçelik, son dersini vermek üzere girdiği sınıfta, Artvin Ticaret Lisesi’nde mesleğine başladığı dönemde ilk dersi verdiği öğrencileri karşısında bulunca, duygu dolu anlar yaşadı.

Gaziantep Eğitim Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Artvin’e atanan Ahmet Büyükçelik, 1980-1981 eğitim-öğretim yılında Ticaret Lisesi’nde öğretmenliğe ilk adımı attı. Artvin’de 5 yıl eğitim hizmetinde bulunan Büyükçelik, mesleğine adım attığı dönemdeki ilk öğrencileriyle derin bağlar kurmayı başardı. Artvin’i ve Ticaret Lisesi’ndeki öğrencilerini çok seven Büyükçelik, daha sonra Gaziantep ve memleketi Kahramanmaraş’ta tam 38 yıl boyunca öğrencileri hayata kazandırmaya devam etti. Ahmet Hoca, Artvin’deki ilk öğrencileri ve meslektaşları ile yıllar sonra da olsa teknolojik gelişmelerin de yardımıyla yeniden bağlantı kurarak güzel dostluklar oluşturdu.

6 Şubat depreminin meydana geldiği Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük acılara tanıklık eden Ahmet Hoca’yı merak edip ilk arayanlar da yine meslek yaşamında unutulmaz yeri bulunan Artvin’deki öğrencileri olmuştu. Peş peşe çalan telefonun diğer ucundaki öğrencileri, merak içinde aynı soruyu soruyordu: Hocam iyi misin?. Ahmet Hoca iyiydi ve mesleğine devam ediyordu.

VEDA VAKTİ GELDİ

Deprem bölgesindeki herkes gibi zor bir süreçten geçen Ahmet Hoca için yaş haddi nedeniyle 14 Mart’ta mesleğine veda etme zamanı gelmişti.  Ancak 43 yıllık meslek yaşamını noktalamaya karar veren Ahmet Hoca’yı, emekli olmadan önce büyük bir sürpriz ve gurur bekliyordu. Bursa ve İstanbul’da yaşayan Artvin Ticaret Lisesi mezunu ve Ahmet Hoca’nın ilk öğrencileri, Hasan Tatar, Gülperi Mert Aydın, Yaşar Yazıcı, İlminaz Aydemir ve Perihan Özdemir, Kahramanmaraş’a giderek, Ahmet Hoca’nın son dersine katıldılar. Okul yönetiminin de destek olduğu misafir öğrencileri sınıftaki diğer öğrencilerle birlikte gören Ahmet Hoca, büyük bir duygu yoğunluğu yaşadı. Ahmet Hoca, ilk ders verdiği öğrenciler ile son ders verdiği öğrencileri yan yana görmenin gururunu yaşarken, okuldaki bazı öğretmen ve öğrenciler ile hizmetliler,  yaşananlar karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

"İLK ÖĞRENCİLERİMİN YERİ BAMBAŞKA"

Son dersini de tamamlayan Ahmet Hoca, hem ilk hem son öğrencileri ve meslektaşlarına yönelik bir veda konuşması yaptı. Artvin’de görev yaptığı dönemdeki öğrencileri ile ilk günkü gibi saygı ve sevgiye dayalı sıcak ilişkileri sürdürdüğünü belirten Ahmet Büyükçelik, yetiştirdiği öğrencilerin gösterdiği vefanın unutulmaz olduğunu dile getirdi. Genç ve idealist bir öğretmen olarak adım attığı öğretmenlik mesleğini noktalamanın üzüntüsünü de yaşadığını anlatan Büyükçelik, ‘Bir öğretmen için ilk dersine girdiği öğrencilerin yeri gerçekten bambaşka. Bir insanın anne olması, babası olması kadar değerli bir şey. Onlarla ne kadar gurur duysam az. Bu olay, sınıfımdaki genç öğrenciler için de unutulmaz bir an bence. Çünkü bir öğretmen ile öğrencileri arasındaki sevgi ve saygı bağlarının ne kadar güçlü olduğunun canlı örneğini yaşadılar. Son dersimde de beni yalnız bırakmayan Artvinli öğrencilerime çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

"DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN HOCAM"

Ahmet Hoca, daha sonra hem okul koridorunda hem okul bahçesinde iki yönlü saf tutarak koridor oluşturan eski ve yeni öğrencileri ile meslektaşlarının alkış tufanı arasında resmi meslek yaşamını noktaladı.

Bursa ve İstanbul’dan Kahramanmaraş’a giden misafir öğrenciler, 65 yaşına giren öğretmenlerinin doğum gününü de pasta keserek kutlama yaptılar. Ahmet Hoca tarafından evinden misafir edilen Artvinli eski öğrenciler, Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmeyi de ihmal etmediler.

                                                                                                                            

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.